Doft och smak

Leif Mannerströms kycklingroulader

| Inga kommentarer

Jadu Leif är inte de här gott då du! Ha ha ha Leif står där i reklamen för Guldfågeln och har svängt till kycklingrullader, ser ju riktigt riktigt gott ut! Men får ni någonsin se han stå där i reklamen och göra rouladerna! Nej! Bara hur de ska se ut eller när de är färdiga! Undra just om Leif svor oxå när han gjorde sina?

Kan ju säga så här! Har lagat det som är lättare att få till, ja jag vill ochså ha snygga rullader jag med! Riktigt så enkelt visade de sig ju de här inte va, att få ihop dem till fyllda tjusiga roulader. Men efter lite pill och ja svordommar. Rätt många Leif, så blev de ju tillslut bra! Här kommer Mannerströms recept rakt av! Kycklingroulader fyllda med lök, persilja & bacon.

Roulader:

16 skivor Tunnskivad Kycklingbröstfilé
1 skivad gul lök
4 baconskivor grovskurna
2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
4 st skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl färdigblandad kycklingfond enl. instruktioner på flaskan
8 grillspett
1/2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt och peppar

Tillagning

Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra roulader. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rouladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.

Servera med ris eller mos. Mycket god men inte en helt enkel rätt att få till. Men kommer nog bjuda på denna rätt framöver då jag har besök. En mycket trevlig matratt tycker jag signerad av en av Sveriges toppkockar!

Så köp hem kyckling och gör egna roulader! Gott, ja riktig gott, och såsen får man dricka den ha ha ha!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.