Doft och smak

Rödvinsbräserat harlår

| 5 kommentarer

Bräserat harlår. Kan de funka? Tinade 2 baklår från en hare som jag fått. Så igår stekte jag haren i rikligt med smör, lyfte sedan upp haren från stekgrytan och stekte på lök och kålrot. Adderade sedan rött vin och lagerblad, salt och lite svartpeppar från kvarn. Lät sedan haren sjuda sakta i uppemot tre timmar under lock. Vände på låren då och då. De här gjorde jag igår!

 

Tog sedan reda på kokspat och silade av de det. Den skulle få bli sås!
Lät köttet svalna och la de sedan i kylen. Idag så skalade jag och kokade potatis och fixade till ett slätt fint potatismos, gjorde sedan en toppredning till såsen & smakade av den. Smörslungade lite bönor från min egna täppa och klippte över lite bredbladig persilja. Värmde sedan köttet i buljong.

 

La upp och då kan de se ut så här!

Nästa gång ska jag inte bräsera hardetaljer utan då väljer jag nog lammlägg typ. Köttet blev mört och gott, bara det att köttet ser lite trist ut. Gryta hade nog vart smartare att göra! Men man lär sig allteftersom.

5 kommentarer

  1. Pingback: Rödvinsbräserat harlår | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.