Doft och smak

Chicken Shawarma, smak från Orienten

| 1 kommentar

Surfat runt nätet och letat efter något recept från Arabvärlden att laga till och hittade Chicken Shawarma, kycklingkebab. Snabbmat från Orienten. Men de va ganska så mycket förberedelser för att göra den från grunden, så här kommer mitt fuskrecept på just Chicken Shawarma.

Ville ta reda på den grillade kycklingen som jag inte åt upp häromdagen, så de kycklingkött som va kvar i kylen finstrimlade jag och stekte med gul lök, köpt kebabkrydda och vitlökssalt i lite smör och olja. Stek ihop länge på svag värme. Servera i Liba eller Pitabröd och gärna med en enkel sallad.

Du kan göra egen Shawarmakrydda och jag hade egentligen tänkt göra de men hade inte allt hemma. Den köpta kebabkryddan funkade bra för mig som substitut.

Shawarma krydda:

kryddpeppar, svartpeppar, kanel, ingefära, nejlika, kardemumma och sumac.

Nästa gång så kokar jag kycklingen, shreddar/delar på den och steker den precis som receptet sa! Gör då även egen dressing och hummus att servera till. Kanske även slår till på att baka Samoon som är ett Irakiskt bröd eller Nan-e Barbari. Men då ska de va fest och inte bara en lunch för migsjälv! Så idag blev de köpt sås och köpta pitabröd! Någon måtta får de va!


Lättsamt, gott och smakrikt! De här kommer jag lätt att bjuda in vänner på. En maträtt som de är lätt att tycka om!

 

En kommentar

  1. Pingback: Chicken Shawarma, smak från Orienten

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.