Doft och smak

Busenkel pastasås av vad som fanns!

| 1 kommentar

Det har ju efterlysts enkla recept på min blogg, så här kommer nu ett! Ikväll blev de en busenkelpastasås av vad som fanns i kylen.  Grädde fanns, en halv burk kräftstjärtar, bananschalottenlök, vitt vin, lite Creme Fraiche, halv chilifrukt, halv tomat. Ja typ de som behövdes.

Så här gör du min pastasås:

1 bananschalottenlök, finhackad
1 halv tomat, finhackad. Jag använde bara tomatköttet!
1 halv chilifrukt, finhackad
några drag på vitpepparkvarnen
4 msk Creme Fraiche eller mer
rejäl skvätt med vitt vin
1,5 dl grädde
persilja efter tycke och smak, jag körde på fryst persilja idag!

Koka upp pastavattnet och krydda gärna med Voltaires grönsaksbuljong. Den är god!

 

I en kastrull, så låter du chili och lök svettas, de ska inte ta färg! Efter ett tag stoppar du dit dina tomatbitar och strösslar över persiljan. Rör om. Tippa i en rejäl vitt vins skvätt och låt de mesta av den koka in/koka ner. Nu lägger du i Creme Fraichen och spiller i grädden, låt sedan allt koka ihop. Salta inte, eftersom de inlagda kräftstjärtarna är rätt salta!

Koka din pasta, gärna bred tagliatelle, de är fint tycker jag! Dags att smaka av samt att reda din pastasås med såsmjöl, koka en sväng till och tycker du att din pastasås blir för tjock kan du alltid späda den med mer grädde alt mjölk. När pastan är kokt så rör du i dina kräftstjärtar, men spara några för garnering, även fint är att strö kryddgrönt vid servering. Känner du för att lyxa riv lite ost ovanpå allt just innan servering.

Gott å enkelt och bra kylrens!

 

En kommentar

  1. Pingback: Enkel Pastasås Creme Fraiche – ADRISK

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.