Doft och smak

Lammrostbiff, Normarks potatissallad & Ramslökssmör

| 2 kommentarer

Hade första gången förväntat mig en hel lammrostbiff när jag sprättade paketet från Chosen by Farmers – Carefully Selected. De är Flodins signature collection. Så den här gången visste jag att jag skulle få fyra mindre bitar vid öppnandet av påsen. Rätt bra att de är fyra bitar! Går fortare att få klart på grillen eller Murikkan.

lammrostbiff

IMGP1081

 

 

Marinera dina köttbitar i olivolja, färsk rosmarin som du hackat, timjan och lite svartpeppar och hackad vitlök, låt dra några timmar i kylen men ta fram minst en halv timme innan du ska grilla eller steka ditt kött!

Stek ditt lamm så de får fin färg, vakta noga. Använd termometer och låt ditt kött gå till max 67 grader, svep sen in de i folie och låt vila innan du skär upp det. Jag vill ju gärna ha mitt kött rosa och ikväll lyckades jag inte med det. Fick gå för länge! Men smakade ändå lika bra!

Inspirerad av Johan Normarks potatissallad

Minns ej riktigt vad han hade i sin, men tror denna blev rätt lik!
kokt kall eller ljummen små potatis, delad på mitten
1 urkärnad gurka, skuren i månar
1 – 2 finhackade rödlökar
1 påse ruccolasallad
små kluvna coctailtomater

Vinegrett:

Olivolja, balsamvinäger, salt och peppar och gärna riven vitlök! Å sötma från lite honung! Smaka er fram. Jag gillar balsamvinägersmaken och låter gärna den framträda.
Slås över salladen just innan servering, ruccolan blir lite tråkig annars…men jag käkar den även dagen efter…man får bortse att ruccolan ser ut att ha gått igenom en större kris!
Ramslökssmör

Matias ramslökssmör

eller mitt å mitt. Well så här gjorde jag iallafall!

Smör, riktigt smör en rejäl bit
Finstrimla ramslök ta så mycket du vill!
Ta ett zestjärn! Jo de är klart att du har ett sånt! Finriv skalet från en citron, det gula! De vita ska du inte få med! De smakar illa! Beskt!
Salt och svartpeppar.

Låt smöret stå framme, så att du kan bearbeta det, rör in övriga ingredienser och lägg det på ett smörgåspapper och forma det till en korv genom att tvinna ändarna på smörpappret. Kör in smöret i frysen! Gör flera ramslökskorvar för de här är gott!  Ta ut och skär rejäla slantar och låt smälta ut över en köttbit eller en trevligt grillad fisk.  Tror även smöret skulle funka till fågel. Ramslöken köpte jag på delikatessbutiken DUÅ, Umeå. Pallra er iväg och köp! Lätt de bästa jag köpt på länge! Vilken trevlig smak ramslöken har! Har ni inte prövat gör det!

IMGP1117 IMGP1123 Lamm och psallad o smör

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.