Doft och smak

Äkta Mozart kugeln och dess bastard

| 4 kommentarer

Alltid trott jag köpt äkta Mozart kugeln! Alltid trott jag gjort kap på snabbköpet. Känns de igen? Började nysta och kika runt lite o fann en ask som kosta 79 kronor gentemot den jag brukar köpa för 49 kronor. Something is rotten i Denmark! Upp med börsen för här ska testas!

Vilken ask skulle ni säga va fake?

Kulorna i genomskärning

Echhte Salzburger Mozart Kugeln från Mirabell  Alltså the real deal! Den äkta Salzburger kugeln! Yttersta skalet består av mörkchoklad, innanför den finner man en ljus pralincreme, innanför den väggen är det en mörk pralincreme och sist i mitten, marzipan med pistagenötter i. Jag personligen tycker den är mer smörig & chokladig i sin smak, och har en mindre kärna av mandelmassa.Äkthetsintyg

Ja i asken hänger tillochmed ett äkthetsintyg med som dessutom är stämplat. Kvalité säkringslapp vill jag kalla de!


Bastard kulan kommer ifrån tillverkaren Victor Schmidt nämnas bör väl iallafall att båda kulorna tillverkas i Österrike.

Vid genomskärning ser man att billiga kulan (bastarden) har en större kärna av mandelmassa, samt att den inte är klotrund. Kulan från Victor Schmidt är en kula fylld med marsipan och nogat och som sist är doppad i choklad. Inte lika mycket finlir på denna kula! De är mer en chokladomsvept marsipanboll. Gillar du marsipan?
Då kan de här va kulan för dig!

Mitt betyg:

Helt klart olika kulor, båda två är goda! Men är de snålvattnet som rinner nu? Jag tror banne mig jag gillar bastarden – fake kulan bättre!
Så min vinnare blir the underdog från Victor Schmidt!

 

Askarnas innehåll:

Echte Salzburger asken ger dig 12 perfekt runda kulor för 79 kronor

Asken från Victor Schmidt ger dig 20, inte perfekta kulor för 49 kronor

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.