Doft och smak

Räkbakelser från Mitt Kök

| Inga kommentarer

Goda roliga bakelser man lätt kan variera, både gällande fyllning & utsmyckning på dem! Lite pill är det att göra dessa bakelser, men de fixar du lätt!

4 portioner

Botten:

12 skivor formfranska

Fyllning:

1 kg räkor
1 – 2 lime
2 selleristavar
4 msk cremé fraiche
3 msk majonnäs
1 msk hackad gräslök
1 – 1 1/2 msk hackad dill

Garnering:

1 gurka, välj den längsta rakaste gurkan du hittar!
1 påse salladsmix
1 selleristav
4 – 5 skivor bacon
tandpetare

Så här går du tillväga:

Börja med att tina och skala räkorna, kom ihåg att lägga undan ett gäng till garnering!

Beroende på storleken på lime och tycke, riv skal från 1 lime och pressa saften ur den. Finhacka nästan alla selleri, lägg även här undan lite till garnering!

Blanda alla ingredienser. Stansa ut formfranska med utstickare eller ett glas till runda formar. Bred fyllning mellan lagren. Skulle räkröran va lös, så gör de inget, de fuktar bara formfranskan. Bred ett tunt lager med cremé fraiche eller majonnäs runt kanten på varje bakelse. Dekorera med tunt hyvlad gurka, fäst med tandpetare!

Men glöm ej att upplysa om den vid servering, eller ännu bättre ta bort den just innan servering!

Stek baconskivorna och smula eller hacka sönt dem till ett strössel. Placera en lite hög sallad på varje bakelse (på toppen) garnera med räkor, selleriskivor och strössla över bacon.


I receptet står de att de blir 4 bakelser, jag fick lätt ut 6 stycken och jag var inte snål med röra, men jag valde bara att ha två franskaskivor till varje bakelse, om man ser på deras bild i tidningen, så har de två gurkskivor omlott så jag misstänker, de har fler våningar typ 3. Å de såg lite krångligare att få ihop det med gurkan då…så jag genade! Jättegod &  fräsch skaldjursbakelse. Passar utmärkt som förrätt eller nattvickningskäk! Den har fräschör från både lime & från sellerin. Dock tror jag på att röran kunde va lite fastare och mer bredbar. Hackade ned mina räkor, ja de som skulle ner i röran för jag tänkte de skulle bli lättare att montera ihop dem då! Min röra va rätt lös.

Receptet kommer ifrån Mitt Kök nummer 8 2014 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.