Doft och smak

Nigrum

| Inga kommentarer

Fick ett tips på ytterligare en svartvinbärs must av en person på Systembolaget. Nigrum (beställnings nr 1925) heter den och den produceras på svartvinbär odlade i Jämtland! Kostar 35 spänn! Hittar ingen hemsida för producenten Ribes  Nigrum Vingård AB. Musten kommer iallafall på en lite mindre flaska, en perfekt flaska för dig som är solo eller om du vill bjuda en person i sällskapet på något trevligt gott alkoholfritt alternativ! Trevlig att ställa fram på bordet! Jag tycker den är väldigt lik rödvin i sin smak, drar helt klart åt de lite surare hållet precis som en del rödvin gör. Den är inte barnvänlig som dryck, väldigt vuxen smak. Inget du bäljer i dig!

Nigrum

Jag måste tänka om! Läser jag must förväntar jag mig en söt kolsyrad dryck. Den här är en dryck utan bubblor, ja lite sträv i smaken och luktar väldigt mycket ja de luktar bär! Drack den utan käk, ja jag vet, jag har för bråttom att testa. Vinner såklart att serveras med käk och då gärna lite kraftigare sån! Skriver återigen servera till kraftig mat och gärna till lamm ja denna dryck borde då vara en match made in heaven! Heter det så?

Nigrum

Kul och trevligt att de kommer mer och mer goda alkoholfria drycker! Jag personligen tycker alkoholfria Natureo är hemsk och den säljer tydligen bäst i Systembolagets alkoholfria sortiment! Testa en must eller den kraftiga Saxhyttegubbens Blåbär 100% istället för av-alkoholiserat vin…de blir inge bra tycker jag.
Då dricker jag hellre vatten eller en läsk än ett ”fakevin” De är bättre med riktiga äkta drycker som inte låtsas att de är vin. Å must passar bra till mat!

Ribes Nigrum eller svartvinbär som de heter i folkmun kallas även för solbär & tistron. Själva artnamnet kommer ifrån Latinets niger som betyder svart och syftar på bärens färg. Svarta vinbär är en medelstor, aromatiskt doftande buske med ofta utbredda grenar och svarta bär.  Svarta vinbär blommar i maj-juni. Bären börjar mogna i juli och är svarta och söta. Förr odlades den som medicinalväxt men idag gör vi mest gele eller saft på den eller must! Bär fakta saxat från Den virtuella floran.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.