Doft och smak

Kycklingfile med örttäcke

| Inga kommentarer

Vet inte hur ni alla har det? Men min börs gapar då tom allt som oftast å de i början av månaden. Men utan mat ställer jag mig inte! Men visst är det gott att finna ingredienser hemma och som inte kräver så jättemycket av en alla dagar. Jo även jag blir lat. En räddare i nöden tycker jag är fryst kyckling är. Lätt att få gott och billigt och lätt att variera i det oändliga.

Så idag tänkte jag göra kyckling med frasigt örttäcke. Till de frasiga örttäcket använde jag vanlig rostfranska. Låt skivorna gärna ligga framme och torka till, så blir det lättare att mixa eller riva eller hacka brödet smått. Smaksätt sedan brödhacket med örter.

Jag gillar timjan, oregano och persilja. Ganska snälla smaker men goda!

Använd färska örter, om du har det hemma eller ta torkade för de gjorde jag.

Gör så här:

Värm ugnen till 200°

Blanda samman örtkryddorna med det rivna franskbrödet, salta & peppra ditt tinade kycklingkött, bred sedan på dijonsenap och täck sedan kycklingfileerna med ditt hemgjorda örtbrödshack, tryck fast det på kycklingköttet, runt om. Lägg på bakpappersklädd plåt eller på en siliconmatta ala Silpat.

Ugnsbaka i 15–20 minuter mitt i ugnen tills paneringen blivit gyllene och kycklingen är genomlagad. Servera gärna med uppsmörad risoni. En god yoghurt baserad sås till kan va gott!

 

 

Frasigt och gott blev det! Eftersom man gör mindre kycklingbitar så går de ganska fort i ugn, mina bitar blev klara på 20 minuter och hejba vad frasigt och fin paneringen blev och de utan att fritera. Våga testa och va inte feg med örterna!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.