Doft och smak

Polarbröds brödmix

| Inga kommentarer

Polarbröd är ett mjukbröd som är väldigt populärt här i norr! Det bakas uppe i Älvsbyn, men 24:e Augusti 2020 så uppstod det en brand i bageriet. Tyvärr kunde man inte rädda byggnaden, så hela bageriet brann ned.
Beslut togs snabbt att de skulle bygga upp Polarbageriet igen. Just nu gör de allt de kan för att fortsätta leverera bröd och smörgåsar tills nya bageriet invigs i Älvsbyn. Å vem saknar inte deras renklämmor?

 

Just nu har de tagit hjälp av andra bagare och kallar bröden för Polarpolare. De liknar kanske inte helt de Polarbröd som man är van vid, men enligt Polarbröd är väldigt bra ändå. Smart då man vill inte försvinna från butikshyllorna.

 

Sen branden har de inte kunnat baka sin storsäljare – polarkaka! Men nu finns det en nyhet i brödhyllorna, Polarbröds brödmix! Så just nu innan produktionen kommer igång igen i det nya bageriet, så kan man nu köpa Polarbröds brödmix och baka ut och grädda polarkakor hemma själv med hjälp av deras brödmix.

 

De enda du behöver förutom brödmixen är 50 gram jäst och rapsolja och vatten och gärna en kruskavel eller brödnagg vid utbakning. Grädda gärna på ett hett stål.

Så hur blev de då, de hemgräddade Polarkakorna?

Först, vet jag inte om jag kavlade ut dem lite för tunna, tycker mina blev sega, typ som stompa. Ska baka dem igen, köpte nämligen 2 påsar. Ska göra dem tjockare då. Förstår man inte kan få till dem exakt som från fabriken/bageriet. Men smaken va de absolut inget fel på. Trevlig påse att ha hemma. Man blandar bara mixen med vatten, rapsolja och jäst och på dryga timmen så har man gott bröd. En påse kostar drygt 30 kronor.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.