Doft och smak

Brynt pilgrimsmussla på en bädd av blomkålspure, bacon & brödsmulor

| 3 kommentarer

Idag glodde jag  på Masterchef Australia, och nu  plankar jag receptet rakt av! OMG gör denna förrätt om ni gillar pilgrimsmusslor. Recept av Julie Goodwin, vinnare i Master Chef – Australia 2009

Sjukt najs!

Koka blomkålen tills den är mjuk i lite vatten och i lite mjölk, stöt den med pärstöt när den känns mjuk, tillsätt smör, kör med mixerstav tills dess att den är helt silkeslen.
Ska inte ha några klumpar alls! Poängterar en gång till. Helt slät.

Strimla ett paket bacon i små små kuber, stek tills knaprigt. Kantskär franskbröd i små kuber, skär lika smått som du skar baconet. Låt fräsa med tills de är gyllene.
Stek pilgrimsmusslan ca 15 sekunder på varje sida, salta med lite flingsalt.

Bygg med pure först, lägg sedan den stekta pilgrimsmusslan ovanpå, strö över bacon/bröd blandningen. Servera! Njut!

3 kommentarer

  1. Det låter hur gott som helst – jag har aldrig vågat mig på att smaka de små rackarna =)

  2. Pingback: Brynt pilgrimsmussla på en bädd av blomkålspure, bacon & brödsmulor

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.