Fick en krabba av far häromdagen. Inte varje dag man äter krabba. Jag är inte van att käka krabba. Tänkte vad ska jag göra på den!? Gratinera kändes lite tråkigt. Lite roligare om man kunde göra något läckert på den och bjuda fler…så jag testade och göra en mousse och den föll väl ut! Väldigt god & lyxig & ändå enkel att göra!
till ca 5-8 personer
Ingredienser Mousse:
400 g Salladskrabba
500 g Räkor oskalade
2 dl Lätt majonnäs
1 dl Vispgrädde
1 msk Gelantinpulver
2 msk Ketchup Mexican
1 msk Dill klippt
1 krm Citronpeppar
1 nypa Cayenne peppar
Romsås
2 dl Créme Fraiche
1 msk Röd lök hackad
1 msk Dill hackad
½ burk Stenbitsrom
Garnering
4-5 st Tomater
10 cm Slanggurka
Sallad
Citron
Tillagning Mousse:
Häll av spadet på salladskrabban och finfördela den.
Skala räkorna.Tag undan två tredjedelar av räkorna för garnering och finfördela resten.
Värm grädden tillsammans med gelantinpulvret och rör till det löst sig.
Tillsätt majonäs , ketchup, dill och kryddor.Blanda i de finfördelade räkorna och krabban.
Klä en liten rund form, cirka 1 liter, med plast och häll i blandningen.
Ställ i kyl ett par timmar.Vänd upp den stelnade moussen på ett serveringsfat.
Garnera med sallad, citron, dill, räkor och gurka.
Sås:
Blanda Créme Fraiche med löken som skall vara mycket fint hackad.
Rör i den klippta dillen och stenbitsrommen.
Låt såsen stå i kylen några timmar så sväller rommen och ger mer smak.