Doft och smak

Norrländska mandelpotatis chips

| 3 kommentarer


Att friterad potatis ska va så gott! Testar för er bloggläsare (ja jag skriver så) 3 olika sorters påsar med chips från Jonssons. (finns en fjärde påse som heter Frost och de är lättsaltade) Chipsen jag testat heter Snöfall, Vildmark och Midnattssol. Chipsen framställs av mandelpotatis och det sker utanför Sjulsmark Långträsk, Piteå. De är en mandelpotatisodlare där som förädlar dem till härliga knastrande gyllene gula chips.

Lets krunch!

Så här skriver Jonsson själv på sin hemsida om sina mandelpotatischips.

Snöfall – är en av våra äldsta trotjänare. Klassisk chipskryddning med smak av vitlök och gräddfil. Tillverkad på vår oklassiska chipsråvara mandelpotatis

Vildmark – vår stolthet och vårt ursprung. Delikatess med smak av svamp och andra kulinariska kryddor från Norrbottens mytomspunna skogsland.

Midnattssol – som värmer in på småtimmarna. Snäll och något söt i smaken är vår senaste medlem i familjen. Dill, rotfrukter och mandelpotatis kan inte bli annat än bra!

Det här är dyrare chips än konkurenternas, men de känns som om de lägger ner mer kärlek på de här chipsen än de från OLW och Estrella. De är nog för att de här är ganska så småskaligt och kanske för att de använder mandelpotatis! Kul att de använder mandel! De är bra friterade och de har bra ”tugg” i sig. Lite som OLW:s Naturchips om jag ska jämföra dem med några chips.

Roliga smaker men hur smakar de då? Är de värda sina 30 kronor påsen?

Snöfall smakar mycket av creme fraiche/gräddfil och lite lite för lite vitlök. Hade gärna fått smaka mer vitlök för mig. Men de är nog ändå detta tests vinnare. Vem säger nej till vitlök!?

Midnattssol smakar mycket dill, de har en god dill smak samt att man anar att de är mer smaker inblandade, men att de är rotfrukter inblandade är lite svåre att ta igen.

Vildmark är väl dem som är svårast att ta igen smaken på. Men ska testa dem först nästa gång och inte blanda chipsen, de är nämligen kryddade med svamp! Å nu några timmar efter jag smakat av dem alla så visst känner man igen svampsmaken på dem samt att de är kryddade med lite lite peppar.

Kul och annorlunda chips! Dessa skulle jag lätt kunna stoppa i en macka för att få lite krunch på den eller på en tallrik som kul tillbehör till en köttbit…servera en vitlöksdip till Snöfall och lyckan är gjord! Lite vuxnare chips än de vanliga som finns där ute i hyllorna. Funkar perfekt att ha som mingelplock. Så ser ni dem i butik, testa dem!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.