Doft och smak

Krämig tomat & vodkasås

| 1 kommentar

Tittat runt på nätet och letade efter trevliga vegetariska pastasåser och hittade en färdig sås på burk av Emril ”Bam” Lagasse, något istil med vodka pasta sauce. Tänkte den borde man ju kunna efterapa! Så jag & min kompis Lars Jonsson, meckade ihop vår egna krämiga tomat och vodkasås  och den blev bara trevlig!

Så här gör ni den:

En skvätt olivolja att steka i
4 stycken vitlöksklyftor, fint hackade eller använd en vitlökspress.
1/2 tsk red peppar flakes
salt
tomatpure
tomater ca 5 stycken, urkärnade, du använder bara köttet
1 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
2 dl grädde
salt och svartpeppar efter smak
vodka efter smak

Stek tomatbitarna i olivoljan utan att de tar färg, tippa i socker och vitvinsvinägern, tomatpuren, grädden, den torkade chilin…när allt mjuknat och kokat ihop lite, slår du på en skvätt vodka, säg 2 msk, vi hade dock mer! Sen kokar du pastan…så som du vill ha den! Slå den avrunna pastan i grytan med din tomatvodkasås och rör om rejält så att all pasta täcks, klipp över persilja och servera med ett gott bröd till! Jag gjorde franskbröd med vitlökssmör och grillade dem i ugnen, perfekt till!

 

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.