Doft och smak

Min fyllda squash ala La Musa, Madrid

| 4 kommentarer

För längesedan, de va väl år 1999 då jag besökte min vän Marie i Madrid. Då va jag pescetarian, en sån inte äter kött men äter skaldjur & fisk. Vi hängde med en hel del coola personer. Personer som ägde krogar, resturanger, en ägde flera tjurfäktnings arenor och han hade varit manager till Gypsy Kings. En annan va chef för Telefonica! En annan ägde 5 nattklubbar på Ibiza, filmregissörer etc etc Vi blev kompis med gräddan i Madrid en kväll på ett vernisage och sen så hängde vi med dem i 14 dagar. Vårt entourage besökte iallafall en kväll ett tapas ställe som heter La Musa och jag minns än gatan där de låg…vi kom dit och kön va grymt lång. Ett ställe man va tvungen att komma i tid till eller så fick man nog se till att ha bokat bord. Då klev snubben som ägde resturangerna fram och sa vi skulle ha ett bord…30 minuter senare satt vi till bords och åt. En i sällskapet beställde in en bricka med kött, kött och åter kött, jag snika till mig tomater och svamp och potatis. Så fråga han som bjöd på maten varför jag inte åt kött!? Marie svarade honom att jag va vegetarian. Karln ropade på servitörerna och vips kom de in specialrätter till mig och den jag minns idag va. Bakpotatis fylld med kikärtor och andra grönsaker, behöver jag säga att de smakade underbart. Så på slutet ropade de in kocken så jag fick tacka han ordentligt för jag tyckte om maten så mycket. Sen va vi ut med detta Oposse fler gånger och karln mindes alltid att beställa in vegkäk åt mig…enkomt! Å när man försökte betala va de stört omöjligt!

 

Nästa gång stuffar jag bakpotatis och köper även hem bladspenat och svamp och fyller med!

Men denna gång blev det följande:
1 halv burk kikärtor, skölj av dem ordentligt och låt rinna av.
en halv tärnad squash
2 kokta, tärnade potatisar
curry körde jag denna gång, men nästa gång labbar jag med rökt paprikapulver!
någon matsked eller 2 med chilisås
1 liten gul lök, hackad
strössla över hackad persilja

Fräs lök & currypulvret och lite spiskummin i olivolja, tillsätt den tärnade potatisen, chilisåsen, krydda med salt och svartpeppar. Stek på svag värme och låt allt gå ihop. Strö över den hackade persiljan. Ta ur och fyll din squash med grönsaksfräset, strö över ost och gratinera dem sedan i 225 – 250 grader i ca tills osten smält och anrättningen fått fin färg ca 25 minuter. Squashen behöver en stund i ugnen för att mjuka/softa till sig.

 

Nu hade jag ingen grönsallad hemma men några tomatskivor och gurka hade vart fräscht till. Så minns jag iallafall maträtten från Madrid, va den andra maträtten va, minns jag inte. De dracks en hel del den kvällen, ja inte bara den kvällen!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.