Doft och smak

Orange

| 4 kommentarer

Jag tänkte bara berätta för er läsare som inte vet. Jag är galen i färgen orange. Finns nog ingen finare färg. Är de för att jag är född på 70-talet? Tänk va fina saker de finns i just färgen orange! Jag ska bli Mr Orange! Solen, apelsiner, Verner Pantons lampa Flowerpot, morötter, tyger och nu börjar möbler titta fram och köksmaskiner och porslin bla från Bodum och Kitchen Aid och Le Creuset bara för att nämna några. Såg för ett tag sedan ett kök där nedre köksluckorna gick i högblanks svart & toppskåpen var högblanka i färgen orange. Supersnyggt. Nu vill jag ett nytt kök! Tror dock inte att Bostaden skulle gå med på att jag gjorde om i min hyreslägenhet!

Synd!


Namnet orange kommer av det franska ordet för apelsin, orange. Det äldre svenska namnet på färgen är brandgul. Det associeras med glädje, entusiasm, fascination, lycka, kreativitet, beslutsamhet, attraktion, framgång, uppmuntran, och stimulering. Som en citrusfärg associeras orange med hälsosam mat och den är färgen för höst och skörd. I Kina och Japan symboliseras den som kärlek och lycka. Men i kristendomen representerar visst färgen orange dödssynden frosseri. Men! De är ju sånt jag sysslar/hänger mig med här på min matblogg! Alla beskrivningar passar in på mig ha ha ha ha ha…

Men visst blir man glad av färgen!?

 

Men nu ska jag ta de ett steg längre! Jag ska gå full in och göra en tre rätters meny som ska gå  i temat orange hade jag tänkt! Kanske man skulle rocka loss med tre rätter i brunt, tre rätter i svart, tre rätter i rött och köra färgteman lite då och då? Eller tycker ni jag är galen? Först ut blir iallafall min favoritfärg,  ja ni har nog redan gissat de vid det här laget! Orange.

Meny Orange

Förätt: hjälp!
Maincourse: anka med apelsinsås
Efterätt: apelsinglass med tuille

De här är bara starten, nu ska de brainstormas och surfas. Tar gärna emot tips! Jag gillar dock inte rotmos!

Å självklart har jag lite porslin från Le Creuset i färgen ja ni gissa rätt igen! De kallar färgen på sina produkter för Vulkan, bara en sån sak!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.