Doft och smak

Alger från Voltaire

| Inga kommentarer

Ja nog har man smakat alger förut, ja alla ni som smakat sushi har ju smakat på Nori. Nori är en Japansk term för olika ätbara varianter av alger av rödalgssläktet Porphyra, främst P. yezoensis och P. tenera (fakta saxat från Wikipedia) Den här gången smaka vi på flera sorter! Köpte en påse av Renèe Voiltaires alger. En påsa med torkade alger som man blötlägger i ca tio minuter i kallt vatten, å man behöver inte ta mycket av de torkade algerna, för de sväller otroligt mycket! Ska efter svällning sköljas noga! De va ändå ganska slemmiga, speciellt den röda sorten i påsen.

Sorterna i påsen är varierande och de alger som är med heter, Wakame, kombu, agar agar, akamodoki, ogonori. Otroligt vackra! Kombu blev väl min favorit! Men att alla gillar alger!? Kom igen! De smakade absolut inte dåligt, de va väl mest att de inte smakade så mycket i sig…de här kräver nog inlärning för att man ska lära sig gilla dem och de vet de tusan om jag inte hoppar över denna ”sallad”…känns lite som överkurs, ja ni fattar vad jag menar! Fast de kan mycket väl komma som pynt på någon matbild framöver. Men att käka de som ”sallad”, då blir mitt svar nej! Inhandlad på Ica Maxi, Umeå.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.