Doft och smak

Rökmarinerad oxfile med chilitoastad potatis och egenodlade smörslungade bönor

| 5 kommentarer

Orkade inte köra fullt ut idag! Alltså laga mat ute på grillen eller i Murikkan. Är ju ensam & då kan jag tycka att de bli för mycket meck. Så idag blir det rökmarinerat kött som får dansa snabbt i en glödgad grillapanna + tillbehör som ni kan läsa om nedan!

Börja med att röra ihop din marinad. Låt köttet marinera en timme, de brukar räcka bra!

Marinad

4 msk rapsolja

1 msk tomatpuré

2 krossade vitlöksklyftor

2 msk soja

1 tsk chipotlepasta, Santa Maria har en i sitt sortiment som e kanon bra!

1 tsk Stubbs liquid smoke

Blanda i en påse eller skål om du hellre vill de, lägg i köttet och se till att de täcks helt av marinaden. Låt de vila i minst en timme.

Välj ut ett gäng potatisar & klyv dom, förkoka dem gärna några minuter i buljong så går de fortare i ugnen sedan. Krydda dem som du vill! Jag vred över lite torkade chiliflakes…köpte en Jamie Oliver kvarn för ett tag sedan med torkad chili i…den är bra till allt möjligt. Baka din potatis i 225 grader varm ugn, rör om då och då. De ska bli rostade/toastade så de blir krispiga och fina.  Just innan den är klar så värm upp stekpannan. Jag fyrade på plattan på högsta läget o placerade min tunga trotjänare ovanpå! En grillpanna från Bodum som jag gillar extremt mycket!

Vill gärna få till grillränder. Medan du väntar på att pannan blir svinhet, så fixar du de sista. Gör din sås samt koka dina bönor. Ja de hinner du! Grillpannan ska bli xtremt het! De ska ryka om den! Jag blev så nöjd idag när jag gick ut till min lilla pallkrage och skördade mina Franska vaxbönor. Snoppa ändarna på bönorna, koka upp vatten och koka dem ca 8 minuter eller tills de känns klara, slå sen av vattnet. Just innan servering så slungar du dem i en kastrull och monterar ned lite smör och strör över finhackad persilja, timjan…bara en liten dutt av varje!

Lägg på upp din tallrik tillsammans med kött, potatis och sås å ja idag blev de bearnaisesås på pulver. Någon måtta får de väl va! Nu är jag hungrig! Hungrig som en varg!

 

 

5 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.