Doft och smak

Per Morbergs lilla röda

| Inga kommentarer

Det senaste vinet från Per Morberg är ett sk bag in box vin/lådvin. Snygg låda må jag säga! Per har verkligen valt bra produktdesigners (Pansarhierta), till både sina vinflaskor och nu till sin nya box. Stiligt foto av Per, där han tornar upp sig majestätiskt på verandan ute i Tullgarn. Har faktiskt redan bjudit på detta röd vin till både mor & far samt till syster och svåger. De är mer kunniga på röd vin än jag. Mor och Far säger att vinet smakade runt & fint och syster + man tyckte oxå de va gott! Själv tycker jag att de drog mot det sura hållet, men så gjorde jag ju ett stort generalfel, drack de utan mat, rakt upp och ned…ja inte hela boxen! Bara den lilla mängd jag hällt upp i mitt vinglas. Är inte ju någon van rödvinsdrickare eller vindrickare överhuvudtaget så min recensioner blir väl lite si å så. Men jag kämpar på…

 

Vinet skulle säkert passa utmärkt till en paella, hade tänkt styra upp med en sådan och produkt fotografera boxen bredavid, men hann inte med så de fick bli ett enkelt tapasupplägg.

Per lilla röda innehåller den kända druvan Tempranillo och som betyder ”en lite tidig en” ett smeknamn som hänvisar till druvans tidiga mognad och är Spaniens kanske mest kända druvsort. Tror de flesta rödvins diggare kommer gilla detta Spanska rödvin, men jag själv tycker att de va lite surt och kärvt. Har nu Pers rosévin kvar att testa & recensera, eller recensera och recensera. De blir mest va jag tyck! Kan ju lixsom inte sväva ut som vinkännarna kan!

Nej Per! Nu tycker jag du ska lansera en snaps*, de är mer min melodi!

Vinet beställer du på Morbergsdrycker och det kostar 239 kronor och levereras till ditt valda Systembolag. Väldigt snabbt & väldigt smidigt!

*kryddad vodka

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.