Doft och smak

Ett bröd som alla kan baka!

| Inga kommentarer

De här är verkligen ett bröd som alla kan baka. Sjukt lätt att slänga ihop! De är garanterat ett av de första bröd som jag bakade när jag flyttade hemifrån. Receptet är urgammalt! Vet inte vart de kommer ifrån, bara att vi typ alltid haft receptet i våra ägor. Kom igen baka och säg vad ni tyck!

Bondbröd

3 dl rågsikt
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
1 påse torrjäst
3 dl vatten ca 45 grader varmt!

Knåda ihop till deg och låt vila under bakduk i 10 minuter, arbeta sedan ihop degen till ett bröd och klipp det med en sax ett par gånger. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter och grädda sedan i 15 – 20 minuter mitt i ugnen på 225 grader.

Sjukt gott att äta nybakt med bara smör, visst vill du kasta på skinka eller hyvlad ost och ett glas Oboy till sitter inte heller fel. Funkar även att rosta ”limpan”

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.