Doft och smak

Med smak av sommar

| 5 kommentarer

Ha ha vilken grej åt just en lunch som smakade sommar! Läckert! Lätt å göra oxå! Kan modiferas och serveras till många på buffe. Laxen förbereder man dagen innan och sallad och potatis tar ju inte lång tid att rusta ihop! Även såsen kan man göra dagen före, om man inte har tid att stå i köket. Tänkt student, tänk bröllop ja perfekt som lätt buffemat. Jag gillar verkligen fisk och skaldjur men äter de alldeles för sällan. Ska försöka att bättra mig. Här kommer ett toppenrecept!

Vi börjar med laxen

2 liter vatten
alla gånger 2 msk salt
2 – 3 röda strimlade röda chilifrukter
bankat citrongräs

Koka upp 2 liter vatten och lägg i saltet och låt alltkoka livligt. Lägg även i strimlad röd chili och bankat citrongräs. Lägg din lax i lämplig form. Jag använde den lax jag hade hemma, ni vet sånna dära styck frysta laxbitar. Ja jag vet att en del klagar på dem men de skitar jag i. Funkar väldigt bra för en som lever ensam så slipper man matsvinn å de är viktigt. För inte kastar ni väl mat ionödan?Ja de va en parantes! Lägg er lax i lämplig form, slå försiktigt över er heta buljong. Täck med alufolie och låt gå en 5 – 7 minuter i mitten av er ugn på 200° Ta ut laxen ur ugnen och låt svalna helt i sin lag.

Ört & wasabikryddadsås

1 burk konserverade gröna ärtor
2 dl persilja
3 msk citron, färskpressad
salt och svartpeppar
1 tsk wasabi, jag säger ta mer å ge såsen klös
1 burk creme fraiche
Körvel, men jag hade ingen sån hemma, så de uteslöt jag

Kör alltsammans i mixer, tills dess den blivit läckert slät. Ställ kallt fram till serveringen. Koka småpotatis, gör iordning enkel sallad med halverade små körsbärstomater i, stänk lite citron över salladen och servera. Japp laxen äter man kall.

Lätt, läckert och mycket gott!

5 kommentarer

  1. Pingback: Med smak av sommar | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.