Doft och smak

Jepp! De e rå tonfisk Mamma!

| 5 kommentarer

Sushi, sashimi eller stekt tonfisk är ju guda mat enligt mig. Lättsam & lagom mätt mat som man inte blir däst och övermätt på. Kikade igenom frysen och fann en bit tonfisk som ropa använd mig, använd mig. Så okej här kommer ett till Asiatisk tips! Fräscht är förnamnet och efternamnet får bli fint!

Tina tonfisken sakta, hacka sedan upp den i tex små kuber. Salta och peppra, jag körde med vitpeppar och lite olivolja för att binda de samman bättre! Jag glömde själv olivoljan! Smaka av. Ställ sedan tartaren i kylen.

Hackad sedan lite schalottenlök och vänd den sedan i mjöl, stek löken så den blir gyllene och krispig och låt sedan rinna av på hushållsduk/papper. Blanda sedan när de blivit kallt med Rice Crispies! Jo du läste rätt! De blev ett himla fräscht krunch på anrättningen och de va även dekorativt tycker jag.

Dippingsås

3 msk ljus soja
1 msk Mirin
1 msk wild Mishoyuzu Yuzu
1 msk Risvinsvinäger
1 tsk sesamolja, eller ta mindre. Den tar nämligen lätt över
1 msk söta iform av honung

Rör ihop och låt stå!

Tag sedan din avacado och dela på den och skär även den i kuber, lägg i skål och pressa över saften från en halv citron, salta och peppra. Här körde jag på med lite svartpeppar! Smaka av så du är nöjd med smaken.

Montera med utstickare eller bygg i vid låg mugg/ramekin som du sedan kan lätt dunka på serverings tallriken, så du får ett sjysst litet torn. Bottna med avacadon och fortsätt med tonfisken, pressa ihop det massorna lite försiktigt. Inte för hårt, för då riskerar du att lagren blandar sig och flyter ihop. Strössla sist över din kalla Rice crispies mix överst som strössel. Servera med din dippingsås, i liten skål bredavid eller slå runt din tartar just innan du äter! Toppa gärna med någon microsallad/ört. Jag hittade bara ekologisk krasse att pynta med. Sugen på en EasyGreen som säljs i Sverige via SÖDERS Gourmet.

 

Receptet är lånat från Zen Can Cook

5 kommentarer

  1. Pingback: Jepp! De e rå tonfisk Mamma!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.