Doft och smak

P.Lex Pure 0%

| 1 kommentar

Petter rapartisten, ja ni vet Repa skivan, Balladen om Fredrik Snortare & Cecilia Synd, Mikrofonkåt och många många fler hitlåtar bakom sig har släppt ett eget alkoholfritt vin. Bra Petter! Mycket bra! Namnet P.Lex står för hans farfars namn, han hette Alexis, vilket också är Petters andranamn, och hans son heter Lexus, så ”P.Lex” föll sig ganska naturligt säger Petter. På Systembolagets info sida så kan man läsa att Petter varit involverad i hela framtagningen av denna vinare, från etikett till dryck. Han och Sleepy åkte ned till Norra Italien.

Idag är de 2 Juni och jag har redan knäckt 2 flaskor, P.Lex Pure! Ja som ni förstår så är den god! Den släpptes 1 Juni, så den har nyss släppts, och säljs på Systembolaget (artikelnummer 1971) och kostar 55 kronor/flaskan.

Petters P.Lex O% alkoholfritt vin

Ha ha ha ska jag försöka köra med lite vinsnack nu? Den är fräsch, söt, citrusaktig och bubblig, mycket små små bubblor som stiger trevligt uppåt i glasen och när man knäcker korken ja okej jag ska inte köra med någe låtsas rap sorry! Då man öppnar flaskan, så blir de ett rejält poff som om du öppna en finare champagneflaska.

Drycken är trevlig, lättdrucken och vi drack den till grillad kyckling och de funkade kanonbra! Såklart kommer den passa bra till fisk & skaldjur och till fräscha sommarsallader eller som fördrink, innan käk. Hur bra som helst med ett gott alkoholfritt alternativ, sånt uppskattas! Mycket trevligt att ha med som present, då flaskan är tjusig och kul att kunna dricka något fint även för oss som rullar, varesig de är moped, motorcykel eller bil eller om man är liten eller rent av nykterist runt bordet och att alla kan få samma sak i glasen. För vem vill skåla i Pommac? De känns beige!

Vinet kommer från producenten Azienda Iris Vignetti, Venetien, Italien och är framställt av druvjuice och källvatten!
Köp hem och prova och de är ju kanon på den nyktra studentskivan, som alternativ till vin! Helt klart festlig! Kommer åka upp till Systembolaget imorgon och köpa hem några till flaskor till!

En kommentar

  1. Pingback: Perquita ROSE Alcohol Free | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.