Doft och smak

Matias ramslökssmör

| Inga kommentarer

Sommar är för många grilltider. Tillbehör som jag gärna käkar till en bit kött är ett smaksatt smör. Den här gången repriserar jag ett tidigare inlägg! Ramslökssmör! De är fantastiskt gott!

Matias ramslökssmör (eller mitt å mitt. Well så här gjorde jag iallafall!)

Smör, riktigt smör en rejäl bit
Finstrimla ramslök ta så mycket du vill!
Ta ett zestjärn! Jo de är klart att du har ett sånt! Finriv skalet från en citron, det gula! De vita ska du inte få med! De smakar illa! Beskt!
Salt och svartpeppar.

Så här ser ramlöken ut!

Låt smöret stå framme, så att du kan bearbeta det, rör in övriga ingredienser och lägg det på ett smörgåspapper och forma det till en korv genom att tvinna ändarna på smörpappret. Kör in smöret i frysen! Gör flera ramslökskorvar för de här är gott! Ta ut och skär rejäla slantar och låt smälta ut över en köttbit eller en trevligt grillad fisk. Tror även smöret skulle funka till fågel. Ramslöken köpte jag på delikatessbutiken DUÅ, Umeå. Pallra er iväg och köp! Lätt de bästa jag köpt på länge! Vilken trevlig smak ramslöken har! Har ni inte prövat gör det!

Så här kan paketen som vi i Norrland får lov att köpa! Söderöver, där växer den vilt. Nästa år ska jag försöka odla egen!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.