Doft och smak

Pannfriterade krabb & räkfyllda rispappersrullar med korianderdroppar och dipsås!

| 2 kommentarer

De är långt att resa till Asien. Jag känner faktiskt inget sug att dra iväg på en sån lång resa själv! Så som jag sagt förut reser jag rätt mycket hemma i mitt kök! Inte samma sak förstås och inte samma upplevelse, men här kommer ett seriöst försök att skapa något ”äkta” Asiatiskt hemma! Kanske något för er Asien resenärer att testa? Ni som har abstinens efter Asiens smaker.

Ingredienser:

1 morot , riven
1 liten bit riven vitkål
Krabbkött o skalade räkor efter smak & börs!
1 vitlöksklyta, riven
1 stjälk vårlök, skivad tunn
1 msk riven ingefära

Hacka och strimla och riv, rensa krabban och räkorna, hacka skaldjuren i lämpliga bitar, rör ihop allt i en skål. Mixa ordentligt!

Dipping sauce:

1 – 2 pressade limefrukter
1/2 dl sojasås
1 röd finhackad chilifrukt
1 – 2 msk fisksås! Men se upp den är salt!

Pressa, hacka och rör ihop. Servera som dipsås till rullarna.

Hetta upp vatten, i en vid form som du her hett vatten i. Droppa ned 1 ark av rispappret i vätskan, låt dra ca 30 sekunder, fiska försiktigt upp och lägg på fuktad handduk. Du måste hantera rispappren försiktigt annars spricker de flortunna arken sönder! Lägg på fyllning och gör sjyssta rullar, de tror jag ni fixar. Kom bara ihåg att vika ihop kanterna så inte fyllningen kikar ut!

Hetta nu upp 2 msk neutral olja i en kastrull, stek varje rulle ca 2 minuter på varje sida och slå sedan på lite vatten och täck med lock och låt dem sedan ånga i 4 – 5 minuter. Nästa gång kommer jag bara pannfritera rullarna. Vet faktistkt inte var man först skulle steka dem knaprig och fina och sen ånga den. De förlorade sin crisp! Men goda ändå! Ta upp och servera med dipsåsen

Korianderdropparkoriander, rätt många blad, undvik stjälkarna!
flingsalt
rapsolja, lite lite

Ta en skärbräda, lägg på dina korianderblad och strössla över lite flingsalt, ta en kniv och luta den/pressa den i sån vinkel så att saltet fungerar som ett rivjärn. Dra knivbladet fram och tillbaks över koriandermoset x antal gånger. Nu borde du ha en fin pure. Lägg i skål och skeda i lite rapsolja, rör runt. Nu är de lätt att göra fina kraftiga smakrika droppar av koriander på tallriken. Jag älskar mina korianderdroppar! De kommer jag göra om och om igen och sen blir de ju väldigt vackert på tallriken.

Vill man kan man fuska med såsen så kan man dunka rullarna i köpt hoisinsås eller en  sweet&sour chilisås de funkar nog de med!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.