Doft och smak

Repris! Chokladfudgekaka

| Inga kommentarer

Är Påsk slö. Kör en repris på bloggen för att de är ett fantastiskt recept och att jag plåtat snyggare bilder nu, än sist!

Tror inte jag ätit många godare bakverk. Jo en och de va på ett cafe i Stockholm som hette La Gourmandise och låg på Hamngatan och drevs av Laurent Tassel. (Han jobbar numera bara mot företag) Laurent Tassel – Patisserie Gourmandise AB. Där åt jag någon form av ”smörkola” tart. Den bästa jag smakat!

Men denna kommer inte långt efter och de bästa av allt! Du kan lätt baka den själv! Detta är iallafall en ”kladdkaka” med en fudgekola-spegel. Den blir minst lika bra som om den skulle komma från ett bättre bageri! Du känner ingen skillnad. Använd 70% choklad för ännu godare rikare lyxigare smak.

Ingredienser:

150 gram smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver

Fudge

1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad (gärna 75% kakaohalt)
75 gram smör

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smör & låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao, och bakpulver, Rör i det avsvalnade smöret.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna helt i sin form!

4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull och låt koka under ständig omrörning i några minuter (jag tror jag koka min i 5 minuter) till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret, Häll sedan smeten på den kalla chokladbottnen som du gjort tidigare och låt kakan kallna helt.

5. Pudra över kakao, när du serverar eller skippa det, välj själv!

Bättre än så här blir det fasiken inte! Perfekt söt avslutning på en bättre middag!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.