Doft och smak

International Street Market i Umeå 2014

| 2 kommentarer

Umeås Internationella matmarknad går just nu av stapeln! Trevligt med försäljare ifrån England, Frankrike, Spanien, Australien, Italien och Tyskland och alla har de med sig sina produkter. Förra året missade jag dem helt eller så var de inte här då!?! Kul är att de återkommer och jag blev väldigt glad att kunna köpa på mig god chutney ifrån företaget The Cherry Tree igen! Tjooho!


Här på marknaden hittar du korvar ifrån Tyskland, godis från England, bakverk från både Italien & Frankrike. Ostar ifrån Frankrike. En försäljare som bara sålde vitlökar, tror de va ifrån Italien. Tvålar ifrån Frankrike. Chutney ifrån England (min favorit) och många matstånd där de bland annat sålde paella, Ungerska Langos, Thaikäk, Italiensk bbq! Krokodil eller känguru-burgare hos Australian Barbeque Co eller Grekiskt käk. Bara att välja och vraka! Bra med besökare som både käkar och strosar runt. Känns som lill Umeå va lite roligare att vandra igenom idag. Kan de bero på att jag är crazy i mat och just sånt hära…marknader. Gemytligt!


Godistårtbitar, otroligt fina men de såg ut som tvål som man tex kan köpa ifrån LUSH.


Italienska specials på grillen! Korvar och spett och kyckling trängdes på grillen. Det doftade fantastiskt!

Jag köpte en ljuvligt god ciabatta med grillad salsicca i och ruccola samt hyvlad parma reggiano. Ibland är de enkla, det bästa!

Jag inhandlade vildsvinssalami. Jag är galen i salami! Älskart!

Syster och svågern testade mat ifrån Australian Barbeque Co iform av känguruhamburgare. Jag åt som sagt grillad ciabatta med salsicca och Olivia åt en god kryddstark paella med bläckfisk och räkor i. Allt smakade riktigt gott!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.