Doft och smak

Flank steak sandwich

| Inga kommentarer

Länge velat testa en riktigt steak sandwich. Å innan jag kommer mig iväg till USA, så får jag göra just min egna version här hemma! Men typ så här kan jag tänka mig att de kan se ut!

Flank steak sandwich

Rub:

salt
svartpeppar
kaffe
kanel
kakao
samt med chipotlesås

Massera in kryddorn i köttet. Vacumförpacka flanksteken och bada sedan din köttbit i 55 grader i en sousvide eller stek ditt kött med en termometer. Ja jag vet att inte alla sitter på en sousvidemaskin, men är man nörd och speciellt köttnörd så är den ju nästan ett måste 😉 Somnade ifrån, så min köttbit badade i 11 timmar. Visade sig att de inte gjorde ett smack!

Kyl din påse vid senare användning eller frys den om du inte ska käka den på en gång!
Vid stekttillfället, torka köttbiten torr och skrapa av lite av kafferubben. Gnid i med lite rapsolja & stek den sedan i en grillpanna som är rykande het, 1,30 minuter på varje sida. Låt sedan flanken vila i lite folie. Slicea sedan upp den i tunna fina skivor.

Stek sjysst bröd på eftervärmen i din grillpanna. Skär brödet i lagoma skivor och ringla över lite olivolja och stek tills bröden börjar få fina grillränder.

Gör iordning din sandwich med:

tomat i skivor
crispsallad
stekt gullök
ostskivor
små drivor av kött såklart
och toppa med god Russian dressing eller fin hemslagen majonnäs. Vrid över lite nymalen peppar. Placera på/i smörgåspapper och slå in din steaksandwich och högg in! Du kommer va i heaven!

Russian dressing:

majonnäs
ketchup och ev lite chilisås
riven pepparrot
citronjuice
salt & svartpeppar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.