Doft och smak

Vad gör ni av er skörd?

| 2 kommentarer

Har ni växthus eller odlar ni i pallkrage? Jag gör bådadera! Jag älskar mitt växthus.

Mitt växthus

Att få gå in där och pilla och vattna och grejsa, ger mig frid. Sen såklart grymt kul att se allt som växer fram ur små frön. I år har jag drivit upp 3 sorters gurka, några olika chilisorter (slarvig som jag va tappade jag bort märkningen på dem!) jalapeno samt två sorters tomater, timjan, rosmarin, mynta och zucchini.

Inuti mitt växthus!

I mina pallkragar odlade jag vaxbönor och ätbara blommor.

Men vad gör ni av allt?

Jag har lagt in gurkan, torkat chilin, både hel och i bitar. Den jag skar i bitar tänker jag mala till eget chilipulver, fryst in jalapeno, förvällt och vacumförpackat vaxbönor, syltat och saftat och gjort marmelad. Så en dag skördade jag säkert uppemot 10 stycken chilifrukter från min planta då jag kom på å göra egen chiliolja.

Rapsolja och chili

Den borde bli het och bra! Å enkel å göra! Hackade bara chili, fröhus och allt fick hänga med. Tippade sedan över rejält med rapsolja. Ställ mörkt och mogna! Använd med ”försiktighet” då innehållet säkert kan avskräcka! Ska testa och woka med den samt testa och göra heta krutonger bla.

Perfekt vid tex wokning

2 kommentarer

  1. Akta dig för att använda rå chili för att göra chiliolja, det finns tyvärr rätt stor risk att det utvecklas botulism och diverse annat elakt. Bättre att torka chilin först innan du lägger den i olja. Ska du använda oljan som den är bör du hetta upp den ordentligt först.

  2. Här odlas det i pallkrage och ”direkt i landet”. Däremot drömmer jag om växthus. Är ett framtidsprojekt, men det kommer att hända iaf 🙂

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.