Doft och smak

Chicago Metallics fudge brownies

| 2 kommentarer

Testade min nya ugnsform ifrån Chicago Metallic häromdagen! Rejäl kvalite! Jäklars nöjd med den! Senare i sommar ska jag testa och baka majsbröd, i just denna smarta form.

IMGP3062

Beroende på ugn och hur länge du gräddar dem så kan du få dem rätt saftiga och kladdiga eller mer fasta tänk sockerkaka! Första vändan, så blev de lite stiffa, körde dem lite för länge men nu andra bakningen så drog jag ned på tiden och då blev de bättre…nästa gång ska jag dra ner på tiden lite mer och uppdatera receptet bättre med mer exakta mått angivelser!

IMGP3065

Du behöver detta för 18 brownies

en lämplig form eller den smarta brownie-pan ifrån Chicago Metallics!

2,3  dl vetemjöl
lite salt
120 – 150  gram mörk choklad
300 gram smör, men jag tog lätt mindre smör! Översatt ett recept från USA mått å de är inte det lättaste att konvertera alla gånger!
3,5 dl farinsocker
5 ägg
1 1/2 tsk vaniljextrakt

Slå på ugnen på 175 grader, smörj/spraya din form med lite olja

Blanda ihop salt och vetemjöl i en bunke och ställ den åt sidan. Smält chokladen med lite av smöret, gärna över vattenbad.  Ställ åt sidan, så de får svalna lite.
Ta resten av smöret och vispa det ordentligt i ca 4 minuter med ditt farinsocker, tillsätt 1 ägg i taget och vispa mellan varje ägg du tillsätter. De går bra att vispa med låg fart med en elvisp. Sedan häller du i din smälta choklad och tillsätter det flytande vaniljextraktet och fortsätter och vispa. Sikta ditt mjöl genom en sil för att slippa klumpar, rör/vispa in mjölet ordentligt i smeten.

IMGP3068

Häll ner smeten i din smorda form och och du använder samma panna som jag så är det nu dags att lägga på den fiffiga avdelaren. Baka i 30 – 40 minuter eller till du kan sticka i en tandpetare i mitten av kakan och den kommer ut någorlunda torr. Låt brownien vila i sin form i 30 minuter innan du låter kakorna kallna helt på galler.

Iskall mjölk och brownies! Oh yeah!

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.