Doft och smak

Turkiskt Bazlamabröd

| 2 kommentarer

Oj så härligt det är med nybakt bröd. Älskar stekpannebröd! Små underbara degar som bara blir några bröd.

IMG_20150517_193525-01

Bröd godast att äta samma dag. Perfekta till röror ja tänk skopa upp hummus, baba ganush med det eller servera med oliver, sallad och lök mm!

IMGP3264

Ja ikväll testades de även att lägga på sallad, gurka, tomat och kebabkött, diverse såser! De funkade riktigt bra!

IMGP3267

Det här behöver du till 3 – 4 bröd

300 gram vetemjöl
200 ml varmt vatten
1/2 msk olja
1 tsk torrjäst
1 tsk socker
1/2 tsk salt

Blanda några matskedar  mjöl med olja, vatten, socker och salt och låt det stå i ca 15 minuter så att jästen börjar reagera.

Tillsätt restrerande mjöl och jobba ihop för hand eller i degknådarapparat. Låt jäsa i en timme under plastfilm eller fuktig handduk.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen och dela upp den i 3 – 4 bitar. Forma till runda bollar. Platta ut dem för hand eller med hjälp av en kavel.
Kakorna ska va ganska tjocka, ca 2 cm.

Grädda varje bröd tills dess de höjer sig och får fin färg. Grädda på båda sidorna. Håll koll så du inte bränner dem. Jag gillar att grädda i gjutjärnspanna.

Pensla gärna de färdiggräddade bröden med smält smör och strö över lite OldBaykrydda Garlic & herbs och klipp bladpersilja över. De båda smakar gott och ser fint ut!

IMGP3277

Håll varma i folie eller i handduk. Brödet är inte helt olikt det Indiska brödet Naan. Ett bröd som jag ska lära mig att baka i sommar! Pået bara som det heter!

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.