Doft och smak

Bondens egna marknad, Umeå Smakfestival dag 3 samt Smaka på väven!

| Inga kommentarer

Idag Lördag så började jag min smakpromenad på Bondens egna marknad, gick runt å kika å de är trevligt med producenter ifrån orten som visar upp sina babysar. Vissa nya ansikten och bekantskaper blev det! Jippe företaget Kamrose stog på marknaden! Köpte en sorts färdig dryck som jag kommer blogga om när jag ska till å testa den! Men annars tycker jag ni ska springa benen av er och inhandla deras kråkbärssaft, jag inväntar min lön, så nästa helg ska jag bunkra lite mer saft, verkligen god att dricka som den är, till mat eller varför inte göra en drink på den!?!

IMGP6931

Sen hitta jag äntligen en brödförsäljare som sålde barkbröd! Anders Hallberg ifrån Kåsböle! Lägg de namnet på minnet, säger bara baaarkbröd!

IMGP6941
Kommer ett enkomt blogginlägg till veckan om dels produkten samt bakgrunds story och ett fräckt tillbehör som typ bara jag fick med mig!!! Thanks! Bagarns bröd har de tom serverat på Nobelfesten och brödet har vunnit pris och fått diplom! Å de är ju rätt mäktigt!

 

Ost ifrån gårdsmejeriet London som jag oxå kommer att återkomma till på bloggen! Mer om de vid ett senare inlägg! Jag lovar!

IMGP6948

Sen gick jag vidare och hjälpte till litegrann på Umeå smakfestival, ja inte hos festivalen, utan hos mina vänner på Its Only Rock N Roll i några timmar! Efter det spankulerade jag vidare till nästa mathappening! Smaka på Väven där Gotthards krog, Duå och Kulturbageriet serverade läckerheter på sitt inomhustorg.

IMGP6963

IMGP7059

Mattias Dellerhagen ifrån kafferosteriet Johan & Nyström va där och talade om kaffe och jag fick mig en trevlig pratstund med honom. Jäkligt trevlig person! Vi snackade både design och coldbrewing! Såklart jag ska testa på det!

IMGP7038 IMGP7049 IMGP7047

Smaka på vävens ide väl där inne är att köpa ett lite häfte, antingen med 5 eller  tio stämplar, så berättigar det dig köp på vissa utvalda stationer i lokalen. Smart!

Gotthards serverade tre små läckra skålar med olika innehåll, bla annat en efterätt med smulade drömmar bakade på bla barkmjöl som de fått köpa av bagarn på Bondens marknad!

IMGP6986

Sen serverades det lite olika kallskuret, någon kräm, det fanns en ölstation och två vin stationer. Men iår käkade jag inget här, min börs sa ifrån! Även om 5 stämplar för 250 kronor inte alls är dyrt för vad man fick!

IMGP7035 IMGP7038 IMGP7049

Å kolla in vilka läckerheter de odlat på Oxvikens Gård och Älvåkern! Visst är they kinda sexy!?!

IMGP6981 IMGP6984 IMGP7062

Sedan åter ut till den härliga höst Lördagen för att åter skrota runt på Umeå Smakfestival! Imorgon är det Söndag, sista dagen för de här året! Å självklart åker jag in även Söndag! Ska hinna med och fotografera lite maträtter i olika kök jag inte hunnit med iår! Det här tar trots allt på, mycket promenader, stående i många långa pass! Å sedan hem och hinna blogga lite innan jag ska va på plats igen! Men jag klagar absolut inte! Det här ju grejen! Uber skoj att träffa matfolk och alla andra, men riktigt kul att kunna få lite närmare kontakt med vissa producenter och kockar!

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.