Doft och smak

Vegansk Korma

| 5 kommentarer

Ikväll blev de en vegansk gryta till middag. Hör ju inte till vanligheterna! Verdict helt okej om än lite smakfattig, men de beror ju på mig. Mer krydda nästa vända, ser ni! Jo de blir att göra den igen å då kommer jag med ett mer exakt recept. Här blev det mest höftat ikväll!

Du behöver:

2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk korma paste! En miss att inte ha det hemma! Fick bli en Indiskrydda jag hade hemma
1 tsk ev mer gurkmeja
salt och peppar
Butternut squash pumpa, delad på mitten, skalad och nedskuren i kuber
1 burk kokta kikärtor
kanske 100 gram spenat, köp färsk å inte fryst som jag gjorde ikväll…den frysta innehåller mycket vätska!
1 burk kokosmjölk
lite Harissa för hetta, tog bara en dutt
koriander
1 gul lök
1 burk vatten
2 dl gröna ärtor

IMGP2364

Så här gör du:

Hacka den gula löken och fräs den i 1 – 2 msk rapsolja, lägg i koriander och låt sakta få puttra i ca 1o minuter. Det ska inte få färg bara puttra. Tillsätt sedan din Kormapaste och rör runt den om de behövs tillsätt gurkmeja. Jag tillsatte gurkmeja mest för den fina färgens skull! Låt sedan lite harissa åka ned i grytan. Rör om och tillsätt din pumpa, rör om igen och tillsätt sedan kokosmjölken och låt det sedan puttra försiktigt i 40 minuter under lock! Rör då å då! När din veganskakorma gryta tagit ihop så tillsätter du de kokta kikärtorna, de gröna ärtorna och spenaten.  Ungefär så gjorde jag!

En paste är nog att föredra! Tror grytan blir mer äkta då! Å note2self använd färska produkter så långt det går nästagång!  Serverades med ris och lite chutney!

 

5 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.