Doft och smak

Smakfestivalen 2016 – dag 3

| Inga kommentarer

Dag 3!  Åkte in tidigt till staden och preppade med Per Ehrnlund och Patricia, vadnudå? Äsch läs vidare så kommer ni se hur min dag varit! Först ut idag va Jörgen Engdahl och Årets kock Tomas Sjögren, ja vår kock ifrån Granö, närheten av Vindeln! Tomas och Jörgen bjöd på ett smakprov till publiken som även senare skulle serveras på kvällen på resturang Hunger och Törst, en av krogarna Jörgen driver och denna helg gästspelar Tomas Sjögren där! Fråga inte vad jag hade full fokus på prepp!

imgp2111-01a imgp2112-01a

Å sen va klockan 12:3o å dags för Patricia och jag Per Ehrlund att grilla grönt! Pirrigt? Ja lite, fast inte jättemycket ändå! Bara svårt att tala i mikrofån…aldrig jobbat framför en publik förr! Vi skulle som sagt inspirera folk att det går alldeles utmärkt att grilla grönt på grillen. Okej då vill ni inte gå all in som vi gjorde idag så kan ni ju iallafall testa något! Några recept från dagen kommer här på bloggen framöver!

Nu kommer en mindre bildbomb! Jo lite mallig är man väl? Jättekul även om jag kanske inte babblade så mycket. Jag är nog ändå en doldis som jobbar på i bakgrunden. Men nog fn va det kul!

dsc_7569

Bilderna på oss är plåtade av Peter Hållsten, för som Per sa till mig du kommer inte hinna med och plåta själv! Å yes! Per hade rätt! Vi hade det vi gjorde!

dsc_7571 dsc_7589 dsc_7601

Vi hade såklart full utrustade grillar med både grilltång, och stekspade men jag vände kvickt på min aubergine för hand, jag va kvick!

imgp2124-01a

Kolla in! Man kan baka i grillen! Visste ni det? Här majs och ”jalapeno” bröd!

imgp2125-01a

Men till svamphattarna jag senare la på, så använde jag faktiskt tången…än har jag inte skaffat mig de där tåliga kockhänderna. Tror jag måste härda dem lite. Manligt att köra utan tång hi hi hi!

dsc_7570

Portabellosvamp fylld med hyvlad Vindelrökt Västerbottensost och timjan, innan jag la på dem på grillgallret.

dsc_7617

Repar loss timjan ifrån stammen, man vill ju gärna göra så att det ser aptitligt ut när man ska servera, estet hjärna slog till!

dsc_7605

Tur vi hade Per som höll ihop oss, även om Patricia och Jag fick höra att vi skött oss snyggt! Puuh!

Sen efter grillningen och besök på fel sida storbordet, ja beroende på hur man ser det så gick resten av dagen i ätandets tecken för mig! På ”scen” efter oss så klev drinkmaster Emil Seth Åreng fram och bjöd på nån alkoholfri ”drink” och signerade även sin nysläppta bok Salongs of Norrland. Hur häftigt som helst, den ska inhandlas framöver!

imgp2193-01a

Sa ju att jag skulle testa Hansens porcetta macka, verkligen en fin matig macka!

imgp2242-01a

Sen efter samtal med Patricia och hennes man Urban, så käkade jag en langos ifrån… gaah tappa namnet nu! Klockan är sent när jag bloggar, men de finns bara en som säljer langos! Jag valde den med löjrom, de hade även en med kantareller som tydligen oxå va väldigt god!

imgp2233-01a

Sen spankulerade jag omkring lite och försökte ta lite vimmel foton men de blev inge bra, så jag gav upp!

imgp2204-01a

Sen kurra de i kistan igen. Igen! Å då blev det ett ostron hos Sjöbrisgänget! Älskar ostron!

imgp2245-01a

Å sist gick jag iväg och testade resturang högskolans maträtt för idag. Å den va speciell på mer än ett sätt! Hey i like it! Hette maträtten mat i hand? Hursom fick man efter man betalt en plasthandske som man skulle ta på sig och sedan fick man sin serveringsportion serverad i handen! Hur kul som helst! Klart udda! Så vad sägs om följande: varm dulche de leche spritsat i handflatan följt av bakad pumpa, anka, rostade pumpafrön och sist lite kall dulche de leche…jo kolasås och ett syrat äpple som jag hoppade över på just min smakportion pga allergi! Kul å gott!

imgp2156-01a

Rätt trött men nöjd kille checkade ut vid klockan 20:00 tiden, åter imorgon Söndag dvs om det är mopedväder! Dyr bussbiljett löser jag enbart på vintern!

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.