Doft och smak

Nyttogårdens andelsjordbruk

| Inga kommentarer

Andelsjordbruk? Vad är det? Enkel beskrivning: jo det är när du går in med pengar tillsammans med en ”bonde” och är medproducent.

imgp4297-02

Hos Nyttogården odlar de en stor variation av frilandsgrönsaker, örter och frukter och bär. När du köper dig en andel så ger dig det en andel av skörden samt att du får den levererad till en upphämtningsplats 1 gång i veckan så länge det finns grönsaker kvar att leverera.

imgp4277-01

Andelsjordbruk är vanligt i stora delar av världen och i USA finns det över 15000 andelsgårdar och Frankrike 2000 stycken.  Att ingå i ett andelsjordbruk innebär att man tillsammans med bonden delar på odlingsrisken och att man stödjer ett mångfaldsinriktat småbruk. Community supported agriculture/ andelsjordbruk har sin rötter i Japan. Där en grupp medvetna konsumenter tog makten över maten i sina egna händer och anställde en egen bonde som producerade naturlig mat enligt traditionella och giftfri metoder. De delade alltså på risken för att odla.

imgp4308-01 imgp4274-01 imgp4290-01 imgp4296-01 imgp4305-02

Låter det intressant? För fullständig information hur det funkar och upplägg och priser kontakta Niklas på 070 – 823 06024 eller nyttogården@gmail.com eller på Facebook

imgp4293-01

Förutom grönsaker erbjuds du att köpa ägg och äter du kött så kan du köpa ekologiskt kött av hög kvalite. Nöt, gris, kyckling, kalkon. Nyttogården vurmar för lantraser som tex Linderösvin.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.