Doft och smak

Pure fastfood

| Inga kommentarer

Idag öppnade en ny fastfood resturang i Umeå Utopias foodcourt. En trappa upp där övriga resturanger finns har ägaren Robert Kerttu och Anki Skinnars Kerttu öppnat sin fastfood resturang, Pure! Hmm tänkte jag innan jag visste, galet och smälla upp en burgar resturang i Utopia när draken MAX huserar i bottenplanen av Utopia och särskilt när Texas Longhorn nyss kånkade!

imgp2788-01

Möttes av en trevlig menytavla och efter att ha käkat så har jag ändrat uppfattning! De här kan funka!

På meny:n hittar vi såklart hamburgare, både en med högrev och en vegetarisk version baserad på svamp! Inte Quorn! Hemgjord falafel, tempeh och diverse pitabröd som man kan få lite olika bestyckade! Vad sägs om en med friterad avacado. Hur god som helst! Aldrig käkat friterad avacado förut så det va en kul nyhet för mig.

imgp2940-01

Allt! Allt görs på plats av dem själva, från att mala högrev och forma burgare till att baka eget bröd! Nähä säger ni men jag säger joho! Jag har idag tillochmed följt med till bakrummet. Där vi rundrev degen till hamburgarbröden. Så shut up! De är på riktigt!

imgp2849-01

Jag käkade burgare såklart, men även ett pitabröd med friterad avacado i. Smakade även lite falafel å den gjorde inte heller bort sig! Kanske lite mer vitlök i? Försökte fotograferara under rusningen o yes jag va med före och under öppningen, fick käk x flera och riggade plåtar å så, hamburgar bilden blev snygg tycker jag själv! Men sen la jag undan kameran och kavlade upp ärmarna och hjäpte dem att diska undan innan jag gick hem för dagen. Full fart i det lilla köket!

imgp2948-01

De har valt att ha mycket vegetariskt och veganskt på menyn och det har ju verkligen fattats i fd vegan staden Umeå. Håller de den här klassen på käket så kommer det här nog gå bra!

imgp2930-01

Som sagt åt jag burgare, behagligt stor, bra stekt och goda tillbehör på, men det som överaskade mig så mycket va vad de kallar för nice fries! Hello nice fries! Hel grymma fries som serverades med rödvinssky och timjankräm. Hello baby! Im in love! Nice fries FTW!

imgp2901-01

imgp2896-01
Jon Ödling – kock
Petter Jakobsson – kock
Anki Skinnars Kerttu – ägare och alltiallo
Robin Kerttu – ägare och kock
Johan Hagen – kock
Agnes Lundström – hon som tar din beställning.

Deras mål har jag saxat ifrån nätet

”Pure Fastfood kommer att servera vällagad snabbmat gjord på färska råvaror och all mat kommer att lagas på plats i restaurangen. Råvarorna är i möjligaste mån närproducerade och alltid utan konserveringsmedel och tillsatser. Menyn på Pure Fastfood kommer att bestå av sex olika hamburgare, grillat kött i bröd, fem vegetariska, veganska och lakto vegetariska alternativ. För er oroliga så använder de alltid separata ytor när de tillreder det vegetariska/veganska alternativen.”

Jag säger som min favorit I′ll be back!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.