Doft och smak

SM i Mathantverk 2016 i vår stad

| Inga kommentarer

Umeå och Väven blir en ny spännande arena för SM i Mathantverk som i år jubilerar och fyller 20 år. Läs mer här om tänket bakom och om Eldrimner.
Jurybedömningarna sker inför publik på P5 mitt i Väven, i hjärtat av centrala Umeå, den 7 oktober.

imgp5018-01

imgp5015-01

Prisutdelningen blir på Väven-scenen den 8 oktober. Å jag ska va med där med! Jag ska nästla mig in där med såklart, lyckades jag idag, så lyckas jag imorgon då det faktiskt är mer öppet för allmänheten!
Samtidigt som tävlingen avgörs pågår marknaden Smaka på Väven och det kommer även att finnas seminarier och andra aktiviteter för mathantverkare och allmänhet.

imgp5028-01
Ganska så  cool ring på en kvinna som bakar bröd! Eller hur?

SM i Mathantverk har tidigare arrangerats i Östersund, Stockholm, Göteborg och Växjö. Nu har turen kommit till oss i Umeå. Tjohoo vilket mecka för en foodie att nätverka. Men varför ha jag slut på visitkort! Note 2 Self!!! Tryck upp nya! Å så kul att bli igenkänd ifrån Instagram, ”jag följer dig där och du verkar helskön” å sånt är ju kul att höra! Kommer en del roliga inslag på bloggen till våren! Jag lovar! Typ Matias besöker…nej jag avslöjar inte mer än så!

imgp5025-01 imgp5055-01 imgp5056-02 imgp5089-01 imgp5091-01 imgp5107-01 imgp5108-01 imgp5115-01 imgp5119-01

Vid detta bord i mitten ser ni Björn Norén ifrån gastronomiprogrammet,Umeå och till höger i bild ser ni systrarna Brydling de betygsatte bland annat smör! Sedan träffade jag på några lokala kockar som jag ”känner” Per Söderberg på Köksbaren och Nils Albertsson på Gotthards krog så det va oxå skoj att känna några av de lokala kockarna.
imgp5123-01

imgp5099-01

Även Mat Ella kände igen mig och vinkade! Ganska stort de oxå om ni frågar mig, å sen kom Sébastien Boudet och skakade hand och undrade lite nyfiket och glatt vem jag va? Ni vet den Franske bagaren känd ifrån tv! Sprudlande glad!

imgp5069-01

å jag fick en kram av Monika Ahlberg! Nu blev ni avis! Jag kommer och fikar på Thielska galleriet nästa Stockholms resa jag gör! Monika Ahlberg känner alla till. Hon va bla med och startade upp Rosendahls trädgård. Å har ni inte den kokboken rekomenderar jag er den! Har några år på nacken men boken är ruggigt fin!

imgp5060-01

Hann även prata lite med Jens Linder och han verkade genuint trevlig. Hade kunnat babbla på hur längesomhelst med vissa personer men de hade ju ett jobb att utföra, så jag gick mest runt och spejade och fotograferade glatt!

imgp5040-01
Kommer inte skriva ett sånt långt blogginlägg utan låter bilder tala istället! Kan bara säga att jurymedlemmarna va grymt strukturerade och seriösa. Men vid alla bord sa de nästan samma sak. Både högt och lågt betyg på produkter. Å kan ni tänka er att vid ett jurybord hade som uppgift att betygsätta ostkaka! Okej jag gillar ostkaka men kanske inte så kul att bedömma. Jens Linders bord hade hand om råkorv och jag frågade Jens om de blev korv till middag ochså? Javisst en dubbel i tunnbröd med mos svarade han spjuveraktigt! Ska bli intressant och höra motiveringar och se vilka som blir vinnare i de olika segmenten imorgon. Stay tuned!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.