Doft och smak

Sm i mathantverk dag 2 2016

| Inga kommentarer

Stora dagen för de som varit med och lämnat in sina produkter för bedömning. På väven scenen avslöjades under dagen guld silver och brons medaljörer i alla de olika tävlingsområden som fanns! Jag nämner några förädling av fisk, framställning av ost, chark och korv, olika bröd, både tunnbröd och surdegsbröd.

imgp5143-01 imgp5240-01
Allteftersom fick de som förärats med guld äntra scenen och de blev rätt många! Kul att så många vinster gick till oss i Västerbotten. Leverpastej ifrån Edsgården, helt super. Jepp jag har redan testat den. Köpte den för några veckor sedan på Bondens egna marknad och den va verkligen toppen. Mjuk krämig och mild och god! Norum Fisk tog hem två guld i förädling av fisk.

imgp5157-01

Familjen Hansen knep både ett silver och ett brons i chark, Kulturbageriet knep hela två guld i surdegsklassen och Svedjan ost vann guld i klassen pressad hårdost. Ni som smakat vet att de är en toppengod ost! Fanns även ett pris i klassen innovativ mathantverk och där vann en färsk välling!

imgp5360-01
Efter cermonin så inbjöds alla till P5 där juryn samtalade med alla producenter om hur de tänkt om just deras produkt och gav konstruktiv feedback och råd och tips, om de behövdes!

imgp5250-01 imgp5255-01 imgp5268-01

Här berättar Jens Linder om hur han tänkte runt de produkter han och hans kompisar satt och bedömde dag 1. Och sedan gavs möjlighet för producenterna att ställa frågor till Jens och den övriga juryn som fanns på plats. Jag valde att dröja kvar rätt länge vid korv och chark. Lyssnade när Jörgen Kürber berättade om pastejen ifrån Edsgården och hur imponerad han va av deras produkt!

imgp5286-01

imgp5304-01

Sedan smög jag iväg och lyssnade lite på när surdegskungarna Manfred Enokson och Sebastien Boudet talade med bagare om hur de tänkt runt sin värdering och bedömning kring de olika surdegsbröden.

imgp5343-01

imgp5333-01

Smög sedan vidare till rummet där förädling av fisk höll till. Hörde lite hur juryn tänkt även där och här diskuterades bla pinnben i fisk.

imgp5348-01
Sen knatade jag vidare och fotograferade lite inne i rummet där innovativt mathantverk och saft höll till! Där stod bla jurymedlemmarna Brydling och Monika Ahlberg och samtalade med alla producenter och gav tips om förbättringar dels på produkt men även på val av burkar och design som jag förstod det. Väldigt konstruktivt! Å här passade jag på att smaka på vinnar vällingen! Åja vi förstod varför den vann guld. Som en av systrarna Brydling sa, den här borde alla sjukhem och dagis servera till dem som tål att äta mjölkprodukter!

imgp5321-01 imgp5326-01

En trevlig dag idag med och jag knöt några fler kontakter! Jag bygger nätverk! Tack till alla deltagare och jurymedlemmar som tog sig tid med mig och stort tack till Eldrimner att jag som bloggare fick vara med och täcka lite av eventet på min blogg!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.