Doft och smak

Saffranskakor som går hem

| Inga kommentarer

Jag gillar verkligen saffran i både sötebröd och i mat. Fick häromkvällen lust att baka ”torra” små kakor så de föll på saffranskakor jag hittade på Fredagskakans blogg! Ett enkelt recept som ger goda kakor och använder ingredienser du oftast har hemma dvs om du är huslig och gillar att baka!
imgp8579-01
Det här behöver du:

1 tsk vatten
0,5 g saffran
4 dl vetemjöl
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
200 g smör

råsocker

Gräddning: 175 grader, ca 10 minuter

imgp8589-01

 

Gör så här:
Börja med att blanda ihop saffranet med vattnet och låt det stå. Dela smöret i mindre bitar och blanda det med mjöl, socker och vaniljsocker i matberedaren eller för hand. Blanda sedan ner det blötlagda saffranet. Knåda snabbt ihop till en deg och rulla till en jämn rulle, ca 6 cm i diameter och rulla den sedan i råsocker så den täcks ordentligt.

Plasta in och låt degrullen ligga kallt i minst 30 minuter. Ta fram degen och skär i jämna skivor, ca 0,5 cm tjocka. Jag gjorde mina för tjocka! Fick grädda mina lite längre bara så de funkade de med. Men om man följer receptet får du fler! Lägg de skurna skivorna på bakplåtspappersklädda plåtar med mellanrum mellan varje kaka. Grädda i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna innan de lyfts från bakplåtspappret. Klart!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.