Doft och smak

Julmustkyckling med rostade grönsaker

| Inga kommentarer

Googlade runt på lite olika matbloggar för att hitta lite inspiration och hittade till Tinas blogg och där fann jag ett recept på just julmustkyckling! Har riktigt längtat efter Fredag och till jag skulle få testlaga denna ”roliga” maträtt. Julmust i maten? Hur skulle de smaka? Funkar det? Nu när jag har testat och har käkat så…jorå de funkar fin fint! Har du inte kyckling så funkar nog fläskfile lika bra! Fick Instagram tips att göra mer sås nästagång och låta den reducera för att få en än godare sås! Det måste prövas, för de här va verkligen en god gryta som jag kommer att laga många gånger!

imgp8621-01

Du behöver:

4 portioner

500 g kycklingfilé
0,5 msk neutral matolja
2 dl crème fraiche
2 dl julmust
1 msk kinesisk soja
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk mald ingefära
1 tsk torkad rosmarin
0,5 tsk salt
1 tsk pepparmix

Rostade grönsaker:

 
1 röd paprika
1 gul paprika
250 g champinjoner
1 liten purjolök
1 stor röd lök
0,5 msk neutral olja

Gör så här:

Skräm upp ugnen till 225 grader. Krydda kycklingfiléerna runt om med salt och peppar, bryn dem därefter på medelhög värme i olja i en stekpanna ca 6 minuter på varje sida.  Lägg åt sidan och
tillsätt fraiche, julmust, soja, buljongtärning, ingefära och rosmarin och blanda väl.  Jag vispade! De va därför jag skrev att du skulle lägga kycklingen åt sidan. Så nu kan du lägga ner kycklingen i din släta sås. Låt sedan småputtra i ca 10 minuter. Rör om då och då,

Medans det puttrar, så gör du iordning grönsakerna. Hacka grönsakerna ganska stora bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Å du kan ta i med grönsakerna för de går alltid åt!
Ringla sedan över oljan och krydda med salt och pepparmix, rör runt. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter och rör om efter tio minuter, Servera med ett bra mjukt bröd för du kommer vilja slicka upp all sås, perfekt att suga upp den goda såsen med ett gott bröd.

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.