Doft och smak

Midsommardröm

| Inga kommentarer

Hej har ni midsommarpanik? Här har ni en fin förrätt som ni hinner meka ihop! Så låt midsommardröm lösa er mardröm!

Jag gjorde igår efter ett recept, en laxrullad fylld med ost. Valde annan ost än i receptet och tog Västerbottensost, här kan du nog laborera en del! Här kommer receptet!

Ingredienser 4 personer

Rökt skivad lax ca 300 gram
150 gram ost (rökt)
0,5 dl mjölk
rågbröd, jag körde på min favorit Malaxlimpa
50 gram rädisor
1 pkt krasse
25 gram smör
salt och peppar

Ta bort kumminfröna från den rökta osten och blanda den med mjölken tillsdess att den är krämig men ändå fast. Smaka av med salt och peppar. Häll krämen i en spritspåse och lägg i frysen tilldess du är klar med laxen. Lägg ut en stor bit plastfolie på bordet och placera laxskivorna sida vida sida så de bildar en rektangel. Bred ut ostmassan ovanpå. Rulla sedan ihop med hjälp av plastfilmen, rulla tight. Lägg rullen i frysen tillsdess du ska servera. Skär brödet så tunt du kan, pensla med smält smör och strö över lite flingsalt, rosta i ca 5 minuter på 175 grader tills de är krispiga.

Skär under tiden rädisorna på en mandolin för supertunna skivor och lägg i kallt vatten fram till servering. När rätten ska serveras, skär laxen i bitar, servera med mer ostkräm, rädisor och krispigt bröd, klipp över lite krasse. Servera eventuellt med lite krispiga salladsblad och mer rågbrödschips.

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.