Doft och smak

När Texas ligger där det ligger!

| 2 kommentarer

Som ni vet vid det här laget! Jag är ingen resenär! Reser runt i världen via mitt kök! Å de närmsta jag kommit Texas bbq är dieseldalens bbq på Brisket & Friends i Årsta och min egen producerade bbq härhemma. Jorå jag jag har gjort både creamed corn, bakat majsbröd och fixat ihop grym mac n cheese! Testat och göra en skaplig brisket och en skaplig pastrami och beer can chickens, ja rätt många pippi har jag grillat. De har blivit bäst! 

 

Googlar en hel del och kikar även hel del på Youtube och jag tittar gärna på bbqställen för att få tips.  Nu hittat något som ser smått fantastiskt ut! Ba två problem! Kalkonlår fick jag inte tag på i den här stan. Å nä jag köper inte en hel kalkon till en sk try-out! Å inte heller har jag nån riktigt rök längre. Saknar min riktiga lokomotivrök. Det  blir antingen ett nytt lok. Helst vill jag ha en hembyggd off set smoker! För de ser så määäkitiga ut eller så blir det en hemmabyggd UDS, en sk ugly drum smoker. Allt för att hålla kostnaderna nere! Eller så slår jag på stort och investerar i en Traeger, en pelletsmoker! Vi får se!

Vad är det nu jag sett! Jo jag har sett ett maffigt turkey leg som är glazed in a Hennesy bbq sås! Jorå! Jag har köpt hem konjaken!  Real stuff!

Men kommer fuska och köra på kycklingben istället för kalkon ”monster” ben! Å iom ingen rök så kommer jag fuska med lite liquid smoke! Fusk javisst, men ibland har man inget val.
Å jag kommer använda min ugn dennagång för jag tänker inte skotta fram gamm Webern!
 

Försökt hitta ett sk copy cat recipe på just Turkey Leg Huts smått magiska Hennesy glazed turkey leg! Har inte ätit dem än! Men jag ser ju att de är as goda! Vill ju att det ska va så likt som möjligt. Även fast jag bara sett kalkonen på bild! Är ni i Houston hittar ni till dem här

Recept och recept 

Allt blir ju på en höft. Kommer använda mig av ett copy cat recipe som jag översätter och lägger till liquid smoke i. 

Basen på såsen består av chilisås eller ketchup eller trevlig bbqsås! Jag kör på bbqsås! Hur mycket! Well jag höfta å kör på känn! Kanske 2 dl eller ev mer…ni får inget spikat recept utan på vad jag höftade. Nu fyller vi på med rejält mycket kryddor och marmelad! Redo? Nu kör vi!

Ingredienser:

ca 2 dl god bbq sås
2 msk senap, USA yellow eller vår Europeiska dijon! Jag kör på Amerikansk eftersom jag har den hemma!

2 st vitlöksklyftor, purea dem gärna!
1 gul lök, finhackad
en skvätt riktig Hennesy , tillsatte kanske en halv dl allt som allt!
2 dl apelsinjuice
lite apelsin marmelad
2  dl farinsocker
1 tsk chiliflakes
honung, efter smak, jag dutta i
äppelcidervinäger
2 msk soja
1 tsk rökt paprikapulver
en skvätt worecestershiresås
en skvätt med liquid smoke
lökpulver
vitlökspulver
svartpeppar, rätt rejält! Fega inte!

 Körschema

Började med att slänga ned kycklingen i brine! Fasiken vad lätt det är att tänka och skriva amerikanska ord istället för svenska. Ner med kycklingen i saltlag och låt dem ligga i den lagen över natten. Morgonen dagen därpå. Häll av saltlagen och låt dem torka till lite grann. Skräm upp ugnen i 170 grader och kör kycklingen på plåt som du täcker med folie som du pickar hål i här och där. Tänker jag vill ha kycklingen saftig och färdig.

Ta ut kycklingen och höj temperaturen, rejält. Typ 225 grader kanske rent av 250 grader. Pensla rikligt med Hennesysåsen och håll koll så de inte blir bränt! Ta ut å låt vila i 5 – 10 minuter. Pensla med mer Hennesysås. Servera med dirty cajun ris och kanske nån mer side? Fick jobba med det jag hade hemma. I mitt dirty rice innhöll denna gång, cajunkrydda, hackade peperonikorv, majs och en smörklutt! Rökt kyckling hade säkert blivit än bättre än ugnsrostade, men stjärnan på tallriken va endå Hennesy bbq såsen! Ogillar att skryta, men jag säger 5 Texas stars out of 5!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.