Doft och smak

Tomat & getost tarte

| 1 kommentar

Du behöver följande:

Använd smördeg eller så gör du en vanlig pajdeg. Det gjorde jag!

125 gram smör
2 – 3 msk vatten
nästan 3 dl vetemjöl
lite salt

Knåda ihop degen och låt den vila i kylskåpet, i ca 30 minuter. Jag brukar trycka ut degen direkt i pajformen och sen låta den vila i kylskåpet.

Fyllning:

400 gram körsbärstomater
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk Dijonsenap
100 gram getost
1 ägg
1 msk hackad salvia
1 msk hackad persilja
1 msk hackad mynta
några svarta oliver
1 tsk socker
1 msk rostade pinjenötter, de uteslöt jag själv!

Tryck ut din deg i en avlång pajform med avtagbar kant. Låt vila i kylen 30 minuter, pricka degen, så den inte bubblar upp när du gräddar den. Grädda i tio minuter i 200 grader. Ta ut och låt den den kallna litegrand.Skär alla de små tomaterna i halvor. Hetta upp olivoljan i lämplig stekpanna, fräs tomaterna i någon minut, tillsätt vitlöken och ”koka” i ytterligare 2 – 3 minuter. Mixa ihop ägget med getosten, de ska bli en röra. Krydda med salt och peppar och kör ner den hackade persiljan och salvian. Stryk ut senapen på din pajbotten och lägg ägg/getoströran ovanpå. Arrangera tomaterna ovanpå och baka den i ca 25 minuter i ugn. Ta ut ur ugnen och låt svalna lite innan du lägger på den svarta oliverna och den hackade myntan. Torrosta pinjenötterna & strö ovanpå. Servera ljummen.

En kommentar

  1. Pingback: Tomat & getost tarte | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.