Doft och smak

Skaldjurs Gateau

| 7 Comments

Visste att de här skulle bli en sk fem etta! Vilka smaker! Definitivt värt allt pill! Riktigt lyxig å rätt expensive att göra den passar utmärk på tex Nyårs festen! Ser den inte läcker ut!? Så säg!

6 port.

12 skivor formfranska
1dl creme fraiche
2dl majonnäs
100g philadelphiaost
100g skalade räkor
100g kräftstjärtar
50g crab fish
3msk purjolök
1msk finhackad gräslök
1msk finhackad dill
1tsk aromat
1krm salt
½ krm vitpeppar
1msk citronsaft

Till garnering:

 

100 gram strimlad rökt lax
30 gram skalade räkor
30 gram kräftstjärtar
30 gram laxrom
citronklyftor
edamerost
paprikapulver
färsk dill

Mixa skaldjuren med créme fraiche, majonäs, philadelphia och pujolöken, blanda i dill, citronsaft och kryddorna. Stansa ut ca: 8cm rundlar av formfranskan och lägg en rejäl klick av röran på brödet och varva med ett nytt bröd. Bre majonäs runt om och ovanpå, hyvla sedan osten i långa strimlor och doppa ena kanten i paprikapulver. Vira den runt bakelsen med den doppade sidan uppåt, garnera sedan toppen med laxen, räkorna, kräftstjärtar, citron och dill.

Receptet kommer från Världens bästa matblogg

7 Comments

  1. Hej,

    Ser som vanligt snyggt och gott ut. Håller ju koll på dig på twitter och skulle uppskatta om du slängde in ett ”http://” istället för ”www.” i dina adresser, så kan man klicka driektlänken till din sida istället.

    Så här: http://doftochsmak.se

    Trevlig Helg!

    • Tackar!

      Ah okej, ska försöka komma ihåg det. Du menar länk direkt till de nya inlägget!?

      • Nja inte riktigt. När du skrev ”www.doftochsmak.se” i tweeten angående de tre laxrecepten, så är inte adressen klickbar i twitter. Hade du istället då skrivit ”http://doftochsmak.se” hade man kunnat trycka på hemside adressen/länken direkt.
        Alltså gör länken klickbar.
        (Bara ett tips för att underlätta lite)

  2. Det har bestaller jag till juletiden da jag & C kommer och valdgastar :)

Kommentera

Required fields are marked *.