Doft och smak

Allt som behövs i en burk!

| Inga kommentarer

Köpte på mig en burk med risottoris. En allt i ett burk, färdig att använda. Kryddad med saffran och vitlök, torkad persilja och lök. Räcker till tre hungriga kanske 4, beroende på maträtt som du serverar risotton till. I burken är de Carnaroli ris! Va tvungen att kolla upp de! Närjag gjorde risotto senast använde jag arborioris.

Carnaroli ris används i risotto rätter. Medan arborio ris är den mest kända typen av ris som används i risotto. Många kockar föredrar Carnaroli. Carnaroli ris, liksom arborio innehåller mer stärkelse än andra rissorter. Men Carnaoli behåller vätska och håller sin form bättre än arborio ris och har ett större korn, vilket leder till en mer texturerad maträtt. Carnaroli är bland de dyrare sorterna som används till risotto. Carnaroli odlas runt de Italienska städerna Novara och Vercelli, beläget mellan Milano och Turin. Detta ris är bäst lämpat för känsliga, sofistikerade rätter, som risotto featuring vit tryffel eller saffran. Carnaroli är mera långsmalt än andra Italienska risotto risen, vilket ger det en mer elegant utseende. Förutom till risotto, kan den användas i andra gourmet rätter, såsom timbal eller till ris sallad. Fakta saxat från internet! Där fick då jag lära mig något nytt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smidig tillagning, du använder dig av burken som mått för vätskan du väljer att koka i. Vi använde vatten till kokningen, men nästa gång kör vi med grönsaksbuljong eller med vitt vin, för mer fyllighet samt lägger i några extra strån av saffran. På 16 minuter (va beredd på koka längre dock) har du en trevlig risotto, krämig och go! Kommer absolut köpa hem fler burkar. Nu minns jag inte priset på den ca 50 – 60 kronor.

Tycker de va sjysst pris ändå! Okej de är säkert bra mycket billigare att köpa hem ba ris. Men de är inte alltid man har saffran hemma! Å saffran kostar oxå en slant att köpa. Så denna genväg tycker jag va bra! Jag rekomenderar den. Fanns även en burk kryddad med ja just de! Jag minns inte nu. Köptes på Konsum i Holmsund! Produkten är gjord i Italien av firman GliAironi

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.