Doft och smak

Krabbkakor from over there

| 3 kommentarer

Har länge velat testa och laga och äta crabcakes precis som de gör i USA. Tycker de låter som något jag skulle gilla. Så jag körde en sk  frysrens och tog ut en hummer och rensade den och blandade upp den med krabbkött från burk. Ja jag vet jag skulle kört på riktig färsk krabba men nu va de en frysrens och en skåprens, så de fick duga!

Du behöver: 

Krabbkött från 2 burkar
spröda kex, som du pulveriserar, jag använde Luc kex.
1 tsk Worcestershiresås
1 ägg
en rejäl klutt majonnäs
1 tsk Colemans senapspulver
1/2 pressad citron
lite vitlökspulver
1 tsk salt
Cayennepeppar
vetemjöl att rulla/pudra dem i

Ta fram en stor bunke och blanda samman alla ingredienser förutom mjöl. Forma till lagomt stora burgare, pudra lätt med mjöl. Om du tycker att smeten är för lös, så kan du smula i mer kex, tills du får rätt konsistens på dina burgare. Nu kan man om man vill fritera dem, då skulle jag först bada dem i lite äggvisp och sen skulle de få på sig Pankoströbröd innan de fick gå ned i fritösen. Men igår så körde jag dem på spisen, ca 4 minuter på varje sida. Servera dem varma och gärna med sallad och din favoritdipsås. Nästa gång kommer jag servera dem med hamburgerbröd och kanske lite strips och en trevlig kall tartarsås till. Maträtten känns somrig och fin!

 

3 kommentarer

  1. Pingback: Krabbkakor from over there | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.