Doft och smak

Gädda med Chef Prudhommes Blackened Redfish Magic

| 3 kommentarer

Sveriges lilla krokodil! Jag diggar gäddan, en ratad fisk av många! Jag tycker som sagt om den. Körd i ugnen med pepparrot, glödstektgädda, folie-inbaktgädda, gäddpate ja jag kan fortsätta men de ska jag inte göra!

Idag kör jag på med Chef Prudhommes Blackened Redfish Magic , inköpt hos ExtremeFood! Lunchen idag blir lite av en crossover. Louisiana möter Sverige. Jag har inte köpt alligator än, så då kör jag på våran Svenska krokodil istället (läs gädda) De borde funka! Tack för gäddan Göran Eklöf!

Fjälla och filea din gädda, försök få bort alla ben, skär och putsa så du får hyggligt fina fileer. Strö över rejält med Chef P krydda, klappa in den lite lätt. Låt fisken vila, medans du hettar upp en gjutjärnsstekpanna, den ska va het! Lägg i lite smör å rapsolja och stek dina gäddfileer på båda sidor. Akta så du inte bränner dem och kryddblandningen.

Jag valde att servera min gädda med kokt krossad potatis och lite zucchini/paprika tapenade och en klick smör. Enkelt & gott!

Lite torrt blev de med pären men de löste jag med en klick extra smör. Note to myself, rör ihop en kall sås på smetana eller Creme Fraiche nästa gång!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.