Doft och smak

Fiskboa på Hillskär

| Inga kommentarer

De händer saker i Holmsund & Obbola på företagsfronten. Först ut va väl John David Sandberg som driver rökeriet Skärgårdsmat och sen titta Obbola företaget Salteriet upp, å även de säljer fisk och förädlad fisk och har på sommarn ett litet, men mysigt litet ställe ute i Obbola där man kan luncha eller fika och köpa med sig fisk hem. Soppan de har till försäljning, kan jag verkligen rekommendera!

Å nu har Västerbottens Fisk – Fiskboa på Hillskär startat upp!

Även de säljer fisk. Både färsk fisk & förädlad fisk, tex rökt lax, egna sillinläggningar, vi fick bla smaka på gravad sik, boquerones och en sill som jag ska dit och köpa inför helgen som smakade toppen, bra med drag i den!

I kyldisken i butiken såg jag både abborre och lake, röding utöver de egna sillinläggningarna, rökta siken och en egen fisksås. Den egen fiskade fisken denna årstid är gädda, abborre, sik och lake. Om man önskar kan man även beställa hem havskräftor, hälleflundra, piggvar mm. Beställ på Tisdag och hämta ut på Fredag. Jag ska beställa både piggvar och hälleflundra framöver!

 

Ikväll testade vi pepparlax och varmrökt regnbågsfile kryddad med lime och chili. Vi smakade även på Hillskärs sill som verkligen va en hit! Bra med drag i den, utan att va för stark! Roligt med en lite annorlunda sillsmak!

Till laxen, regnbågsfilen serverade jag pressad potatis, rökt smör samt att vi hade Hillskärs egna hjortronsås till. Jättegod! Jag hade även gjort en egen hjortronsås (båda såserna gick åt) samt att vi hade knäcke från Åre Bageri. Även knäcket köpte jag i butiken. Smöret kallrökte jag själv hemma med min rökpistol, oj så gott de va på knäcket!

 

Alla fiskarna vi åt ikväll va mycket goda men pepparlaxen blev nog vår favorit! Saftig och rejält pepprig, de gillar jag! Sen sopa vi rent på den inlagda sillfronten oxå…den smaka mer! Den varmrökta regnbågsfilen som va kryddad med lime och chili, kunde inte mäta sig riktigt med den tjocka feta laxbiten. Går lixsom inte att komma ifrån, även om regnbågen oxå smakade bra…så vann pepparlaxen ikväll! Kvar i kylen att testa framöver är ett paket med dubbelrökt röding, de ser så goda ut!

Här kommer jag försöka handla min fisk!

Fiskboa hittar du ute vid färjeläget, Blåvägen 5 i Holmsund.

Telefon: 090 -14 90 00

Öppentider de kör med är:

Tisdag – Onsdag 09:00 – 15:00
Torsdag – Fredag 12:00 – 18:00
Lördag: 10:00 – 13:00

Besök dem!

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.