Doft och smak

Parmaskinka + rödbetor + chèvre = LOVE!

| Inga kommentarer

Här kommer en fräsch lättlunch enligt mig eller som Klara Desser skriver i sin kokbok…middag! Receptet kommer från Klaras fina kokbok – Näringsrik och naturlig LCHF kost. Om LCHF är rätt eller fel de skiter jag i. De har gått troll i hela disskussionen om LCHF. Försöker iallafall käka mindre kolhydrater & mindre mjöl. Men jag är en sucker på bröd! Ja ja jag ska inte ranta på om det!

Fastnade iallafall för Klaras recept med parmaskinka, kokta rödbetor och örtchèvre!

De du behöver för 4 portioner är:

400 gram rödbetor
70 gram pumpakärnor
1 kruka basilika
120 gram chèvre
200 gram parmaskinka
olivolja
flingsalt

Borsta rödbetorna och koka dem mjuka under lock (ha tålamod, för de kan ta tid) Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Hacka basilika och blanda de med den smulad chèvre. Skala rödbetorna när de är färdigkokta. (de går lätt om du spolar av dem lite i kall vatten och liksom gnider bort yttre höljet)

Ja jävlar! De här smaka mer!

Lägg upp Parmaskinkan, rödbetorna, örtosten och strö över pumpakärnorna. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Å du är hemma! Satix va gott!  Jag skippade basilikan och ersatte den med repad apelsintimjan, tycker de funka lika bra. Testade med basilika dagen innan! Garnera gärna med ätbara blomblad, de ger både smak och trevlig färgkontrast. De här blombladen kommer ifrån kryddkrasse. Vred även över lite svartpeppar.

Lätt, fräscht och ja ganska mättande! Så sugen på äta de igen. Har parma & rödbetor hemma och vem har inte chèvre hemma i sitt kylskåp? Tror de får bli så! En middags repris se nu skriver jag middag jag med!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.