Doft och smak

Honungslax med papayasmör

| Inga kommentarer

Laxen får fin smak av den söta och lite rökiga honungsmarinaden. Servera laxen med grillad rödlök, ananas, squash och tomater å kanske någon ugnsrostad potatisbit!?! Jag körde bara med ananas, rödlök och tomater. Blir ju lite mer bukfylla med tex ugnsrostad potatis till!

Köp hem 1 påse BBQ marinade från Santa Maria – smoky honey och Santa Marias tandori-krydda å såklart lax och de gröna du vill servera till!

Så här gör vi kryddsmöret:

100 gram smör
40 gram torkade papayabitar
2 tsk tandoorikrydda
rivet skal från en halv citron
saft från en halv citron

Kör runt alla ingredienserna i en mixer i ca 30 sekunder! Klicka ut kryddsmöret på plastfilm alt bakplåtspapper och rulla till en ja rulle! Förvara i kylen fram till servering!

Marinera dina laxbitar i smoky honey marinaden ja i åtminståne en timma. Ta upp och torka av laxen lite lätt, grilla laxen eller stek den i stekpanna, låt den få lite mörka kanter aka charred look, de ser ju sjysst ut när den är lite sotad!

Ugnsrosta, rödlök, tomater, squash & ananas  i ca 20 minuter i 225 graders het ugn. Checka av efter halva tiden och vänd på grönsakerna så alla sidorna får lite färg! Servera laxen med de grillade gröna runt om och toppa laxen med papayasmöret.


Tropikens smaker möter lax

Jättefräsch & lättsam maträtt som du svänger ihop på dryga timmen. Det är så många som är rädda att laga till fisk. Välj lax,  den är lätt att få till! Så våga testa att laga fisk! Å ibland är de så jävla skönt med genvägar! Recept från Santa Maria World. Men bilderna de är mina! Å Jag är inte sponsrad ifall nån undra!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.